Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)

de Aurelia 07_07 in Torturi, 30 Oct 2013 | 6231 vizualizari

 

O aroma incredibila,amarettini si flori de trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 160 gr.amarettini
  • 100 gr.ciocolata cu alune
  • 2 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru crema:
  • 480 gr .caise din compot
  • 2-3 linguri sirop de trandafiri
  • 3 albusuri
  • 100 gr.zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr.frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Ingrediente pentru decor:
  • 1 boboc de trandafir rosu
  • 1 albus de ou
  • 30 grame zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise):

Mod de preparare blat:

Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana se topeste,dupa care o dam la o parte de pe foc.

Amarettini il punem intr-o punga de plastic mai rezistenta si il zdrobim cu sucitorul in asa fel sa devina marunt ca si un pesmet.

Punem amarettini zdrobit peste nugatul topit si amestecam pana se omogenizeaza.

Pe un platou punem un inel de tort cu latimea de 26 cm.

Acest inel il ungem cu pensula cu ulei pe partea interioara si ii aplicam o banda de hartie de copt de 6/40 cm.

Turnam compozitia in interiorul inelului,unde o distribuim pe toata suprafata si o nivelam bine cu o lingura.

Acoperim cu o folie de plastic si dam la rece la frigider.

Intre timp pregatim crema:

Caisele din compot scurse foarte bine de sirop,le zdrobim pana devin ca un pireu.

Albusurile le mixam cu 50 de gr.de zahar pana devine o spuma densa.

Galbenusurile le mixam cu 50 de grame da zahar la o viteza mare aproximativ 5 minute.

Mixam si frisca impreuna cu intaritorul pana devine si ea destul de densa, in asa fel daca intoarcem castronul sa nu curga.

Peste pireul de caise adaugam crema de galbenusuri ,siropul de trandafiri si mixam la o viteza mijlocie aproximativ 2 minute.

Adaugam apoi peste aceasta compozitie,jumatate din spuma de ou si jumatate din frisca amestecand usor cu o para de bucatarie,dupa care la fel procedam si cu a doua jumatate de spuma si jumatate de frisca,amestecand usor pana se omogenizeaza complet.

Scoatem blatul de la frigider si turnam compozitia peste,o nivelam cat se poate de bine, acoperim cu o folie de plastic si dam la congelator aproximativ 6 ore ,dupa care poate fi servita.

Inainte de a servi tortul il decoram cu petale de trandafir , zaharisite.

Mod de pregatire a petalelor de trandafir zaharisite:

Se desface bobocul de trandafir, petala cu petala.

Cu mare grija, ungem fiecare petala cu o pensula cu albusul de ou pe amandoua partile si presaram cu zahar tos.

Acestea se aseaza pe un platou si se lasa pana a doua zi, cand le putem folosi ca si decor.

 

 

 

TIPS-URI

1

Banda de hartie de copt este necesara pentru a nu intampina greutati la desprinderea inelului de tort.

2

Amarettini sunt niste keksuri mici de migdale care se servesc de obicei,alaturi de cafea (in special la italieni)

3

In loc de ciocolata de alune ,putem folosi si nutella.

4

In loc de amarettini se pot folosi biscuiti crocanti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata parfait cu cocos