Cu foarte mici exceptii,acesta este modul in care vopsim ouale de Paste.Mi se pare o metoda mai naturala si putin mai "altfel" .Cred ca si lor le place ,de aceea stau asa mandre in cosercuta cu bunatati.
De preferat este sa se foloseasca oua cu coaja albe,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire.
Ouale se degreseaza bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o forma cat mai placuta,deoarece modelul va ramane imprimat pe ou.
Ar fi bine sa pastrati si un dres lycra mai uzat,pentru a fi folosit la aceasta operatiune.In caz contrar va fi musai sa sacrificati unul nou,insa nu-i recomandat.
Frunzele se pun in apa rece pentru a se lipi mai bine de ou.Se pune frunza(se pot pune chiar doua) pe ou,se infasoara intr-o bucatica de ciorap ,cat mai strans si se leaga la capete cu ata.
Intr-o oala se pun cojile de ceapa si apa.Se aseaza ouale,se acopera cu cojile de ceapa si se pun la fiert la foc mic,avand grija sa nu crape.Lasam sa fiarba atat cat consideram ca trebuie pentru ca oul sa fie fiert suficient.
Se mai lasa in apa pana se racesc,apoi se scot pe o hartie si se indeparteaza "imbracamintea".
Pentru luciu se dau cu putina slaninuta.
Sper ca vor fi pe placul vostru.