Floricele cu ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 3336 vizualizari

 

Pentru cei cu nevoie de energie, ca noi, ca pedalam intruna :)) Am fost la Sarmizegetusa cu bicicletele si am avut nevoie de mancare "compacta" si buuuna (si muulta :P)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 530 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 600 gr champignons
  • 400 gr salam uscat
  • 2 cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg marar
  • 1 legatura frunze de patrunjel proaspat
  • sare, piper
  • 3-4 lg smantana
  • 1 ou
  • 2-3 lg ulei de masline

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns

Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu ciuperci:

Aluat:

Eu l-am facut la MP. Drojdia se lichefiaza in zahar si se pune in cuva MP cu laptele, oul, sarea si faina (pusa ultima). S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Lasam la dospit la caldura pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Intr-o tigaie, calim ceapa taiata solzisori in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate felii si putina sare si le lasam sa fiarba acoperit pana scade apa de tot. Spre final punem usturoiul pisat, mararul si condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca de tot, apoi adaugam smantana, oul, salamul taiat cubulete si patrunjelul.

Asamblare:

Dupa framantare, impartim aluatul dospit in 2 bucati. Pe fiecare o intindem cu facaletul in dreptunghi cu grosimea de cca 0.3cm si o impartim in 9 patrate egale. Asezam o lingura buna de umplutura in fiecare, taiem cu un cutit colturi ca rama unui tablou, dar nu taiem rama de tot, tragem colturile peste umplutura si le lipim cu degetele.

Asezam florile in tava cu hartie de copt, le mai lasam 15-20min la dospit, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si le tinem la cuptor la 180C pana ce se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

In aluat se pot pune felurite condimente/se pot presara cu oregano etc.

2

Lasati umplutura pe foc destul de mult, altfel apa lasata de ciuperci va strica aluatul si vor fi greu de asamblat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

02.09.2011, 10:21

multumesc pentru aprecieri Rocsi, trrrebuie sa am timp, pentru ca o fac cu maare drag

adry88 1

02.09.2011, 11:54

tare frumoasa

mamaieelena 1

12.09.2011, 17:02

arata f bineee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele asortate cu sunca si cascaval