Pentru cei cu nevoie de energie, ca noi, ca pedalam intruna :)) Am fost la Sarmizegetusa cu bicicletele si am avut nevoie de mancare "compacta" si buuuna (si muulta :P)
+ 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns
Aluat:
Eu l-am facut la MP. Drojdia se lichefiaza in zahar si se pune in cuva MP cu laptele, oul, sarea si faina (pusa ultima). S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Lasam la dospit la caldura pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Intr-o tigaie, calim ceapa taiata solzisori in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate felii si putina sare si le lasam sa fiarba acoperit pana scade apa de tot. Spre final punem usturoiul pisat, mararul si condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca de tot, apoi adaugam smantana, oul, salamul taiat cubulete si patrunjelul.
Asamblare:
Dupa framantare, impartim aluatul dospit in 2 bucati. Pe fiecare o intindem cu facaletul in dreptunghi cu grosimea de cca 0.3cm si o impartim in 9 patrate egale. Asezam o lingura buna de umplutura in fiecare, taiem cu un cutit colturi ca rama unui tablou, dar nu taiem rama de tot, tragem colturile peste umplutura si le lipim cu degetele.
Asezam florile in tava cu hartie de copt, le mai lasam 15-20min la dospit, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si le tinem la cuptor la 180C pana ce se rumenesc bine.
1
In aluat se pot pune felurite condimente/se pot presara cu oregano etc.
2
Lasati umplutura pe foc destul de mult, altfel apa lasata de ciuperci va strica aluatul si vor fi greu de asamblat.