Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata

de katty in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2014 | 3197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bagheta
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zahar brun
  • otet balsamic
  • piper macinat
  • salvie uscata
  • ulei de masline
  • seminte de pin
  • 400 gr dovleac placintar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata:

Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele .
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem  la culoarea pe care  ne-o dorim . Cand ceapa  este gata adaugam  sare si putin otet balsamic .
Dovleacul il curatam de coaje si il taiem cubulete .Il asezam intr-o tava pe hartie de copt . Presaram sare , piper macinat  si   salvie uscata  . Dam tava la cuptor pana dovleacul se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .
Prajim semintele de pin pentru cateva secunde  pe o tigaie uscata , avand grija sa nu  le rumenim prea tare .
Taiem painea felii si o prajim pe gratar . 
Asezam pe feliile de paine ceapa caramelizata , bucatele de dovleac si seminte de pin .
Stropiti bruschetele cu reductie de otet balsamic pe care o obtineti prin fierberea otetului balsamic la temperatura mica pana obtineti consistenta dorita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (8)

Oana 1

05.01.2015, 14:55

Ce bine arata!

Valclaudia 1

08.03.2015, 07:52

wow, chiar apetisante! Felicitari!!

Ancutsa 1

23.02.2017, 10:41

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pinguini