Mi-am obișnuit familia ca în diminețile de weekenduri să se delecteze cu ceva mai special la mic dejunurile întârziate, cum ar fi și aceste frigănele cu felii de paine toast și cabanos.
Sunt tare de efect, crocante la exterior, și ușor picante la interior, de la cârnați și ketchupul picant și merg de minune cu legume proaspete și cu brânzeturi, însă merg și simple, luate la pachet.
Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită.
Între timp pregătim celelalte ingrediente.
punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de porumb ușor striviți.
Pregătim două boluri cu câte două ouă amestecate cu câte o linguriță de muștar, o lingură de lapte, una de făină, un praf de sare și unul de piper.
Cu sucitorul de aluaturi aplatizăm feliile de pâine, apoi le ungem pe o parte cu câte puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.
Așezăm câte o jumătate de cabanos la unul din capetele feliilor de pâine și le rulăm strâns.
Le prindem cu scobitori dacă nu vor să stea așa rulate.
Le trecem prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet, respectiv, prin fulgii de porumb, apoi le rumenim în ulei încins, la foc mediu spre mare.
A nu se înțelege că am trecut aceleași rulouri și prin pesmet și prin fulgii de porumb.
Jumătate din ele le-am trecut prin pesmet și jumătate prin fulgi de porumb, dar se poate opta pentru un singur tip de crustă, după preferință.
Sunt tare bune aceste frigănele cu felii de paine toast și cabanos, mai ales calde, dar și reci pot fi la fel de bine servite și chiar luate la pachet.
Să vă fie de folos!