Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2017 | 5056 vizualizari

 

Mi-am obișnuit familia ca în diminețile de weekenduri să se delecteze cu ceva mai special la mic dejunurile întârziate, cum ar fi și aceste  frigănele cu felii de paine toast și cabanos.
Sunt tare de efect, crocante la exterior, și ușor picante la interior, de la cârnați și ketchupul picant și merg de minune cu legume proaspete și cu brânzeturi, însă merg și simple, luate la pachet.
 

 

INGREDIENTE

  • 16 felii de pâine toast
  • 8 cârnați cabanos
  • 4 ouă mari
  • 2 lingurițe de muștar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ketchup
  • 150 g pesmet
  • 150 g fulgi de porumb
  • ulei pentru prăjit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos:

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită.

Între timp pregătim celelalte ingrediente.

punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de porumb ușor striviți.

Pregătim două boluri cu câte două ouă amestecate cu câte o linguriță de muștar, o lingură de lapte, una de făină, un praf de sare și unul de piper.

Cu sucitorul de aluaturi aplatizăm feliile de pâine, apoi le ungem pe o parte cu câte puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.

Așezăm câte o jumătate de cabanos la unul din capetele feliilor de pâine și le rulăm strâns.

Le prindem cu scobitori dacă nu vor să stea așa rulate.

Le trecem prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet, respectiv, prin fulgii de porumb, apoi le rumenim în ulei încins, la foc mediu spre mare.

A nu se înțelege că am trecut aceleași rulouri și prin pesmet și prin fulgii de porumb.

Jumătate din ele le-am trecut prin pesmet și jumătate prin fulgi de porumb, dar se poate opta pentru un singur tip de crustă, după preferință.

Sunt tare bune aceste frigănele cu felii de paine toast și cabanos, mai ales calde, dar și reci pot fi la fel de bine servite și chiar luate la pachet.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane