Interesante, foarte gustoase și sunt gata în câteva minute. Sunt perfecte ca și garnitură sau servite alături de un mujdei de usturoi.
Tocăm varza mărunt și o frecăm cu puțină sare pentru a se înmuia. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, ceapa verde și pătrunjelul verde le tocăm mărunt. Adăugăm totul peste varză și amestecăm foarte bine.
Mai adăugăm piper, puțină sare (nu prea multă, pentru că deja am adăugat sare și la varză), cele 3 ouă și făina.
Punem o tigaie la încălzit, o ungem cu puțin ulei, când tigaia este fierbinte, cu o lingură punem câte un pic din compoziție în tigaie. Apăsăm deasupra și formăm plăcințele. Lăsați loc suficient între ele.
Eu am pus câte 4 bucăți și în trei etape le-am prăjit.
Foarte important, de fiecare dată când puneți din compoziție la prăjit, amestecați din nou și din nou în compoziție deoarece ouăle (lichidul) se lasă la fundul legumelor.
Timp de prăjire, 2-3 minute pe fiecare parte. Focul să fie redus, moderat. Au tendința să se ardă foarte ușor.
Cu o paletă veți reuși să le întoarceți foarte ușor.
Putem servi alături de un mujdei de usturoi. Poftă bună!