Un aperitiv extrem de apreciat care s-a "evaporat" imediat de pe platou.
Blat
1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius.
2. Separi albușurile de gălbenușuri.
3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier (adus la temperatura camerei, fluid), ca pentru maioneză. Adaugi laptele și mixezi în continuare un minut.
4. Cerni făina peste galbenușurile bătute, adaugi usturoiul, ghimbirul, ¾ linguriță de sare și bicarbonatul stins cu oțet și mixezi până la omogenizarea completă.
5. Separat mixezi albușurile cu un praf de sare, până când se formează o spuma densă (care nu cade din vas dacă îl întorci).
6. Iei 2 linguri de spumă de albușuri si le încorporezi în compoziția cu galbenușuri apoi înglobezi cu ajutorul unei spatule întreaga cantitate de albușuri batute în compoziție prin câteva mișcări fine.
7. Torni compozitia intr-o tava (cu dimensiunile 35x38cm) tapetată cu hârtie de copt și introduci tava în cuptor pentr 15 minute. Verifică daca s-a copt introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curata înseamna că e copt. Scoate tava din cuptor, lasă blatul să se racească complet, apoi taie-l in fâșii lungi de 7 cm și late de 4 cm.
Pentru umpluturăpui brânza împreună cu smântâna și sarea într-un vas și le mixezi (cu un mixer vertical) până când capătă o consistență fină. Adaugi frunzele de chives tăiate mărunt și le inglobezi în compoziție cu o lingură/spatulă.
Asamblare
1. Pui umplutura într-un poș cu dui simplu.
2. Așezi pe un platou un dreptunghi de blat. Sprițezi 3 cerculețe de umplutură pe el, presari fistic mărunțit, mai pui puțină umplutura deasupra (ca sa adere următorul strat) apoi pui al doilea dreptunghi de blat, șprițezi deasupra acestuia umplutura sub formă de cercuri si decorezi cu fistic mărunțit.
Poftă Bună!
1
Brânza din iaurt o obții punând iaurtul (cca. 2 kg) la scurs într-o sedilă deasa (minim 14 ore).
2
Poți inlocui acest tip de brânză cu ricotta sau cu cremă de brânză.