Animalute sarate

de LUK in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2010 | 4942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de smantana
  • 2 oua
  • o jumatate de cub de drojdie mica
  • 3 linguri de lapte
  • 500gr faina
  • 200gr margarina
  • o lingurita de sare
  • 300 gr branza telemea
  • 10 gr de chimen
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Animalute sarate:

 Se separa albusurile de galbenusuri.In vasul in care pregatim aluatul mixam galbenusurile cu smantana,sarea,branza data prin razatoare,margarina si jumatate din cantitatea de chimen.

Inmoiem drojdia in laptele caldut,omogenizam si turnam peste compozitia de mai sus.Adaugam treptat faina.Eu pana la un punct am folosit tot mixerul apoi am framantat cu mana.Trebuie sa fie un aluat un pic mai tare.Lasam la dospit la temperatura camerei o ora.

Tapetam cu faina masa de lucru si intindem aluatul .Decupam cu formele si apoi ungem cu cele 2 albuse batute cu putina sare .Peste fiecare forma presaram si chimen.Se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 25-30 min pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Animalute sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brocolli gratinat