Animalute sarate

de LUK in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2010 | 5015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de smantana
  • 2 oua
  • o jumatate de cub de drojdie mica
  • 3 linguri de lapte
  • 500gr faina
  • 200gr margarina
  • o lingurita de sare
  • 300 gr branza telemea
  • 10 gr de chimen
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Animalute sarate:

 Se separa albusurile de galbenusuri.In vasul in care pregatim aluatul mixam galbenusurile cu smantana,sarea,branza data prin razatoare,margarina si jumatate din cantitatea de chimen.

Inmoiem drojdia in laptele caldut,omogenizam si turnam peste compozitia de mai sus.Adaugam treptat faina.Eu pana la un punct am folosit tot mixerul apoi am framantat cu mana.Trebuie sa fie un aluat un pic mai tare.Lasam la dospit la temperatura camerei o ora.

Tapetam cu faina masa de lucru si intindem aluatul .Decupam cu formele si apoi ungem cu cele 2 albuse batute cu putina sare .Peste fiecare forma presaram si chimen.Se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 25-30 min pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Animalute sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor