Alba ca Zapada (Lamaita)

de Andreea Baraboi in Prajituri, 2 Ian 2015 | 12463 vizualizari

 

Pt mine si familia mea este prajitura preferata de Revelion.
La multi ani si un an 2015 cat mai reusit !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de amoniac
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un pachet de unt (200 gr)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Prepararea  foilor:

Intr-un  vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se lipeste de maini. Lasam la odihnit pt 30 minute.

Crema:

Intr-o cratita adaugam faina, zaharul, coaja de lamaie  rasa, faina si incepem sa turnam lapte putin cate putin pana formam o pasta. Continuam sa turnam laptele pana ce il terminam. Punem cratita pe foc si cu un tel amestecam mereu pana ce crema se ingroasa. Am lasat-o la rece si apoi am mixat untul in crema.

Am impartit aluatul in 3  bucati. Am  intins foaia de aluat subtire si de dimensiunea tavii. Intoarcem o tava cu fundul in sus si asezam foaia impreuna cu hartia de copt. Am lasat la foc mic pana ce aceasta s-a intarit. Asa procedam si cu celelalte doua foi.

Cand aceastea sunt gata asezam prima  foaie pe care o ungem cu crema peste tot si adaugam cealalta foaie dar proportionam crema in asa fel sa ne ajunga si pt ultima  foaie.

Dupa ce am uns toate foaile cu crema acoperim cu ceolofan si le-am lasat pana a doua zi la frigider.

A doua zi am pudrat cu nuca de cocos si le-am portionat dupa  bunul plac.

Reteta o am de la Jamila Cuisine si a dat super rezultate !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

02.01.2015, 20:37

Rocsi 1

02.01.2015, 21:15

Foarte buna!

deyutzky 1

02.01.2015, 21:56

imi place mult prajiturica asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de casa si crema de lamaie