A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Melcisori cu nuca si marmelada

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Amestecam marmelada cu nuca, omogenizam bine. Oul il batem bine. Intindem aluatul foitaj, il ungen cu ou si intindem marmelada amestecata cu nuca. Rulam cat mai strans si ungem aluatul in timp ce...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii, reteta...

Postat de: robert_badica in Spaghete

Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii, reteta simpla, ieftina si gustoasa: Pastele se pun la fiert, in apa cu sare, se fierb dupa timpul inscriptionat pe ambalaj. Separat intr-o...Citeste continuarea

Tortulet cu jeleu de zmeura

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga...Citeste continuarea

Ciolan cu bere

Postat de: ralu_ca in Porc

Ciolanul l-am taiat pe jumatate, l-am sarat si piperat, apoi l-am prajit bine pe o parte si alta intr-o cratita cu untura. Separat am calit ceapa taiata in 4, alaturi de usturoi tocat mare. Am...Citeste continuarea

Placinte cu mere trase la tigaie

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana...Citeste continuarea

Tocanita de carne cu galuste si...

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa si ardeiul taiat, adaugam carnea taiata cubulete si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot .Dupa ce a fiert carnea adaugam ciupercile, saram si...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, faina si se mixeaza bine. Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie, punem cu lingura crema de...Citeste continuarea

Budinca de taitei cu branza sau...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pastele sunt niste tagliatele, adica un fel de taitei mai lati. Se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.  Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se deschid la...Citeste continuarea

Placintele cu branza

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa dospeasca la loc caldut pentru 20-30 minute. Pentru...Citeste continuarea

Supa de pui

Postat de: amalia01 in Supe

Cureti legumele si zarzavatul, il speli si il pui la fiert in apa cu sare si boabele de piper; Speli carnea de pui, o portionezi si o adaugi la fiert atunci cand zarzavatul este gata de...Citeste continuarea

Fusilli cu carne

Postat de: dantes in Fusilli

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj si le scurgem de apa. Carnea o taiem in cubulete si o punem la prajit in ulei cand este aproape gata adaugam ceapa taiata marunt si o...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu dovleac,...

Postat de: simona72 in Prajituri

Dovleacul curatat de coaja se da pe razatoarea cu gauri mari, eu l-am calit in bucati mai mari, asa cum am curatat dovleacul pe interior si a iesit ok. Se caleste dovleacul pana se inmoaie, se...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in crusta de piper

Postat de: margo in Porc

Muschii se spala si se usuca bine.Boabele de piper se zdrobesc in piulita.Nu se toaca fin,sa ramana bucati mai mari de piper.Carnea se sareaza si se unge cu ulei apoi se da prin piperul zdrobit.Se...Citeste continuarea

Prajitura cu spuma

Postat de: margo in Prajituri

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi. O foaie se sfarama in lapte...Citeste continuarea

Cornulete de post umplute cu rahat

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Incalzim usor laptele de soia, adaugam praful de sare si zaharul vanilat + plicul de drojdie uscata. Se lasa cateva minute deoparte. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul...Citeste continuarea

Chiftele de post in crusta de...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina....Citeste continuarea

Tartine cu branza pufoasa cu somon

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Se feliaza bagheta in felii subtiri . Feliile de bagheta se rumnesc usor intr-o tava la cuptorul incins . Se unge fiecare felie cu branzica pufoasa cu gust de somon . Pe fiecare felie se...Citeste continuarea

Pipote de curcan cu sos de lapte

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare . Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul . Caliti usor legumele in ulei...Citeste continuarea

Tartine cu Branza pufoasa cu verdeata

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Bagheta se taie in felii subtiri . Daca doriti ca acestea sa fie mai mari , taiati putin pe diagonala . Feliati salamul subtire . Spalati rosiile si le taiati in doua . Spalati codite de...Citeste continuarea

Salau cu sos picant de saramura

Postat de: mihaelar63 in Salau

Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba . Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant . Spalati si...Citeste continuarea

Supa de porc cu conopida si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Supe

Fierbeti osul cu carne pe jumatate si aruncati apa . Conopida se desface bucatele , si se opareste in apa clocotita . Aruncati aceasta apa .[ Prin aceasta operatiune conopida va fi...Citeste continuarea

Prajitura turnata cu bilute de...

Postat de: babi5 in Prajituri

Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si  faina si amestecam bine; punem la o parte. Pentru blat separam cele sase oua, albusul de...Citeste continuarea

Chiftele in sos de bulion

Postat de: babi5 in Porc

Carnea se pune intr-un castron  peste care adaugam pinea inmuiata  si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin  presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati...Citeste continuarea

Legume aromate la tigaie cu naut...

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Curatam si spalam legumele iar conservele le scurgem de apa (nautul il spalam intr-o sita). Taiem pe rand toate legumele, rondele subtiri. Incingem intr-o tigaie adanca uleiul de masline si...Citeste continuarea

Ciorba a la grec cu carne de porc

Postat de: babi5 in Ciorbe

Radacinoasele se curata se spala si  se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs....Citeste continuarea

Cozonac-felii cu scortisoara si...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin...Citeste continuarea

Ciolan afumat copt in vas de lut

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Amestecam untura cu toate condimentele formand o pasta.Ciolanul il crestam din loc in loc si impanam cu usturoi,apoi il imbracam in pasta formata.Asezam ciolanul in vasul de lut si turnam paharul...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si migdale...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Intr-un castron mare se mixeaza cele 7 albusuri cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul pudra,apa,uleiul.Apoi se adauga si faina si praful de copt....Citeste continuarea

Clatite de post cu bors

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de...Citeste continuarea

Tort "trio de ciocolata"

Postat de: ralu_ca in Torturi

Pentru blat am batut ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa, adaugam uleiul, faina, cacao si praf de copt. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o forma de tort tapetata(28) cu hartie de...Citeste continuarea

Reteta simpla si delicioasa de...

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de strudel cu branza si stafide: Se amesteca branza, ouale si zaharul. Foaia se intinde pe blatul de lucru pudrat cu faina (am obtinut 4 foi si 2...Citeste continuarea

Pere in vin

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Perele se curata de coaja pastrandu-le codita. Intr-un vas am pus vin, zahar brun, scortisoara, cuisoare si ghimbir si am lasat la foc pana ce se topeste zaharul, apoi scufundam perele in...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Blat Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lucioasa . Separat mixam galbenusurile cu uleiul si laptele dupa care o adaugam peste...Citeste continuarea

Spanac cu seminte

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Spanacul se spala bine din mai multe ape si se scurge . Rupeti usor cu mana frunzele de spanac . Curatati usturoiul si-l taiati feliute . Infierbantati tigaia turnati...Citeste continuarea

Crap la tava cu ceapa verde si bacon

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt . Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline . Taiati...Citeste continuarea

Spadellata cu maruntaie

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Organele se curata de zgarciuri . Rinichii se taie in doua si se curata in interior de partile albicioase si pielite.   Maruntaiele se tin in apa rece  pentru ca sa iasa sangele...Citeste continuarea

Iaurt de casa

Postat de: jolygina in Dulciuri

Amestecam iaurtul cu laptele rece apoi il distribuim in borcane dupa care punem capacele si le asezam in interiorul aparatului. Punem capacul mare si le lasam fara sa le miscam timp de 8 ore...Citeste continuarea

Prăjitură cu măr şi caramel

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: Larisel in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de...Citeste continuarea

Tagliatelle cu Brie

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in multa apa cu sare . Se scurg . Pastrati putin lichid ramas de la fierbere [ 100 ml ] Taiati carnaciori rondele si ii prajiti pana devin crocanti . Turnati pastele in...Citeste continuarea

Varza calita de post

Postat de: Larisel in Mancaruri de post

Varza o curatam si o tocam dupa preferinta-mai mare sau mai mic. Legumele se spala si se curata. Morcovul se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se taie potrivit. Tocam si patrunjelul. Varza o...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci

Postat de: ella87 in Paste

Se pune apa cu putina sare la fiert pentru tagliatelle. Intre timp intr-o tigaie pune usturoiul feliat intr-o lingura de ulei,doar 1-2 minute nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Adaugam ciupercile...Citeste continuarea

Mancare traditionala de fasole...

Postat de: Larisel in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Mancare traditionala de fasole scazuta cu carnati Fasolea se lasa de cu seara la inmuiat.  A doua zi o punem la fiert, iar dupa 10 minute de clocot schimbam apa, facem...Citeste continuarea

Pizza cu pui

Postat de: Larisel in Pizza

Inainte de a ne apuca de blat, punem pasta de tomate sau sucul de rosii plus condimentele intr-un ibric mai mare, punem apa si lasam sa clocoteasca pana avem consistenta unui sos. Pieptul de pui...Citeste continuarea

Pasta de fasole cu bacon si sos de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa. Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta. Punem fasolea...Citeste continuarea

Invartita cu mere si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei. Umplutura: Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intro tigaie antiaderenta...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de vitel cu...

Postat de: simona72 in Vita

Carnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si...Citeste continuarea

Raffaello

Postat de: kristina1993 in Dulciuri

Se toarna laptele condensat intr-un castron si se adauga nuca de cocos peste. Se amesteca cu o lingura, daca vi se pare prea moale mai adaugati putin cocos. Se lasa 5 minute sa stea, apoi formati...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: antici_gabytza in Mezel de casa

Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate...Citeste continuarea

Rulada de pui cu legume

Postat de: antici_gabytza in Pui

Taiem pieptul de pui in felii pe care le batem cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Adaugam 2 linguri de legume pe felia de snitel si rulam cat mai strans. In tava unsa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]