Biscuiti aromati cu faina integrala

de Ela68 in Dulciuri, 9 Dec 2014 | 7142 vizualizari

 

Astazi am preparat biscuiti din faina integrala, o reteta foarte simpla si la indemana oricui. Sunt aromati si perfecti langa o cana cu ceai sau cafea. Pacat ca se termina atat de repede ! Data viitoare voi face portie dubla !

 

INGREDIENTE

  • 130 gr faina integrala
  • 120 gr faina alba tip 550
  • 120 gr Rama ( sau unt )
  • 125 gr zahar brun
  • 1 ou
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 vraf lingurita pudra de ghimbir
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aromati cu faina integrala:

1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la omogenizare. 

2. Combinam cele doua tipuri de faina. Turnam amestecul de margarina si zahar, scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala si amestecam usor cu ajutorul unei spatule pana obtinem o bila de aluat.

3. O infasuram in tipla si o dam la frigider 15-20 minute. 

4. Intindem aluatul intre doua folii de plastic si decupam biscuiteii cu ajutorul formelor. Aici, fiecare se poate juca cu imaginatia.

5. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Coaceti biscuitii 10-15 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt . In momentul in care incep sa prinda culoare pe margine, sunt gata. Nu este nevoie sa-i tineti mai mult, caci se intaresc.Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.

6. Se pot pastra in cutii metalice sau de carton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede