Zilele, astea am tot mâncat asiatic, gătit în casă bineînțeles;) TataZmeu a fost Chef de Chef;) Cu legumele pentru wok, de la ”DomnPoștaș” alias LIDl, am fost de acord;), dar cu sos-ul de ardei, ananas si curry :( a mers prima oară! ;) dar după ce am citit ce ingrediente, stau la baza lui, mi-am pus ”rotițele” la treabă ;) Și pe bune că a ieșit o treabă tare bună ;) Pare elaborios, dar pe bune că e chiar simplu și tare gustos ;) Totodată am testat și blender-ul Phillips,;) Cum spunea Sylvia, s-a lipit de oală :D ;) Mulțumesc Phillips și Bucătăraș.ro ;)
Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit, cca 15 minute. Apoi se adaugă usturoiul, stafidele și se aezonează de sare, oțet, boia și mix de curry, lăsându-se la fiert cca 15 minute la foc mic, până se îmbină gusturile. Amidonul se diluează în apă și se adaugă la final, împreună cu smântâna, în amestecul de legume, lăsându-se la gătit cca 2 minute.
Apoi se blendează pentru a se obține un sos fin ;) și se servește împreună cu legume stil asiatic si orez ;)
Spor și poftă bună!