A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de rosii cu ansoa

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Legumele se spala si se curata . Ceapa se taie pestisori si se amesteca cu sare , piper , zeama de lamaie si ulei . Rosiile se taie felii . Conserva se desface ....Citeste continuarea

Salata mexicana cu ton

Postat de: mihaelar63 in Salate

Amestecul mexican de legume se fierbe respectand indicatiile de preparare de pe punga. Se scurg legumele . Usturoiul curatat se toaca marunt si se amesteca cu sare ,piper, ulei si zeama de...Citeste continuarea

Budinca de cozonac

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform. Se presara stafidele. Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra. Se mixeaza ouale cu...Citeste continuarea

Pachetele cu branza si cascaval

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Untul se topeste . Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam . Foile de placinte se taie...Citeste continuarea

Guguluf cu clementine

Postat de: andaoana in Dulciuri

Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt. Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu cartofi - Reteta...

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Cum se prepara Ficatei de pui cu cartofi - Reteta rapida la cuptor Cartofii se curata, se spala, se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 5 minute dupa ce...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: claudiaO in Piine

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu pui si legume

Postat de: claudiaO in Pui

Pulpele de pui le spalam si le taiem in 2. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea, pana devine transparenta.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Topchit

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat bine cu sare. Se toaca cozile de la ceapa verde si se calesc putin. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ouale batute. Se marunteste urda si casul si se adauga peste...Citeste continuarea

Salata de varza cu telina si mar

Postat de: merisor67 in Salate

De obicei aleg mere acrisoare, dar de data aceasta am avut golden auriu, de la tara. Curatam varza de primele foi si o tocam fideluta, apoi o frecam cu putina sare. Curatam telina si o dam...Citeste continuarea

Iaurt cu prune caramelizate

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Prunele se cutata si se caramelizeaza ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se lasa la racit si apoi la frigider 2-3 ore. Intr-un pahar mare se pune iaurt, prune caramelizate,...Citeste continuarea

Fasole boabe cu galbiori si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Fasolea se spala si se pune sa se inmoaie cateva ore in apa multa . Galbiorii se scot la decongelat . Legumele se curata si se spala . Taiti marunt ceapa , prazul si gogosarul . Caliti...Citeste continuarea

Cartofi fierti aromati

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

   Punem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa...Citeste continuarea

Pulpa de porc la tava cu cartofi

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

Bucata de pulpa o taiem fasii mai groase pe care le condimentam,le stropim cu uleiul de masline si o tinem in bait 30 de minute. Asezam carnea in tava,turnam peste zeama lasata de la carne si...Citeste continuarea

Curcan marinat cu citrice

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan...Citeste continuarea

Curcan in sos marinat

Postat de: margo in Curcan

In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se...Citeste continuarea

Tort cu crema de migdale si...

Postat de: margo in Torturi

Blat Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se...Citeste continuarea

Pui grill

Postat de: margo in Pui

Puiul se spala si se usuca bine.Din ingredientele de mai sus se pregateste un sos cu care se unge puiul peste tot.Restul,se toarna peste pui.Se pune puiul intr-un vas,se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea

Pogacele cu branza

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

 Drojdia se amesteca cu un pic de faina,laptele caldut si zaharul.Se lasa la cald pana incepe sa creasca. Intr-un vas se pune faina,ouale,sarea si se adauga...Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...Citeste continuarea

Macrou la gratar cu piure de conopida

Postat de: mirciss25 in Peste

Introduceti cate 2 crengute de cimbru in interiorul pestelui. Cu ajutorul unui cutit crestati pestii si presarai sare, piper si cativa stropi de ulei de masilne peste ei. Ii prajiti pe un grill de...Citeste continuarea

Salata de ton

Postat de: mirciss25 in Salate

Scurgeti uleiul din conserva de ton intr-un castronas, maruntiti tonul si il puneti intr-un castron mai mare. Tocati legumele fin si punetile peste ton. In castronul unde ati pus uleiul din...Citeste continuarea

Carbonara cu dovlecei

Postat de: mirciss25 in Paste

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.  Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: mirciss25 in Ciorbe

    Puneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti...Citeste continuarea

Pate din Ficat de Pui

Postat de: mirciss25 in Aperitive / Garnituri

  Se fierbe ficatul pentru aproximativ 10-15 minute impreuna cu foile de dafin. Bagam ficatul intr-un blender impreuna cu untul, condimentele si 75ml din apa in care au fiert, si se...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce si stafide

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Aluatul il facem amestecand faina cu margarina la temperatura camerei,zaharul si smantana.La inceput cand framantam aluatul este faramicios,adaugam 2-3 stropi de ulei si framantam pana se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile...Citeste continuarea

Salata a la rus

Postat de: babi5 in Salate

Cartofii se spala bine apoi se  pun cu coaja la fiert cu putina sare,ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si o lingura otet ( pentru a se decoji mai bine) morcovii se pun la...Citeste continuarea

Parjoale by gaby

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica...Citeste continuarea

Paste cu sos de ton

Postat de: yoli86 in Penne

1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si...Citeste continuarea

Tort Strumpfesc cu branza si caramel

Postat de: claudiaO in Torturi

Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus...Citeste continuarea

Racituri moldovenesti

Postat de: robert_badica in Porc

Carnea,se fierbe in apa,impreuna cu un praf de sare,foile de dafin,si piper,pana ce carnea se desprinde de pe os.Se scoate,intr-un bol. Zeama in care a fiert carne,se strecoara,si se amesteca...Citeste continuarea

Dovleac copt

Postat de: Bunica in Dulciuri

Spala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte. jumatatee de dovleac taie-l in doua. Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara. Pune-l...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de iaurt

Postat de: Bunica in Prajituri

Blatul Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri. Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare. Adaugi aromele. Scoti...Citeste continuarea

Salata calda cu cartofi copti si...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Cartofii coptii calzi se curata se aseaza pe farfurie si se taseaza pentru a se zdrobi usor .  Rosiile se prajesc usor in tigaia cu ulei de susan , se sareaza si se stropesc cu otetul de...Citeste continuarea

Clatite aurii

Postat de: andreea91 in Prajituri

Am batut   ouale cu rasatura de lamaie si portocala si sarea , le-am batut  spuma cu telul si apoi am  adaugat laptele. Apoi  treptat am am adaugat faina  pana ce...Citeste continuarea

Supa de bulion cu paste d'oro din...

Postat de: babi5 in Supe

Zarzavatul se curata, se spala si se feliaza  in doua sau patru , ceapa se curata se spala apoi impreuna cu zarzavatul. Se pune in apa intr-o oala de trei litri si se lasa sa fiarba 25...Citeste continuarea

Negresa de post cu gem

Postat de: mihasara in Mancaruri de post

Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul. Amestecam pana  se topeste zaharul. Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte....Citeste continuarea

Placinte cu cartofi

Postat de: babi5 in Mancaruri de post

Prima data punem faina intr-un castron , facem  o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita). Punem si cubul de drojdie si un pahar cu  apa calduta si facem o maia...Citeste continuarea

Farfalle in sos de zacusca, cu...

Postat de: merisor67 in Pui

Spalam maruntaiele de pui si le portionam mai micute. Punem pipotele si inimile la fiert in apa cu putina sare pentru 20 de minute, sau pana cand se vor inmuia usor. Cu 5 minute inainte de a...Citeste continuarea

Pasta de fasole pastai cu morcov si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Fasolea pastai se scurge de zeama si se paseaza cu blenderul.Se poate lasa la scurs dupa ce am pasat fasolea. Morcovul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul...Citeste continuarea

Frittata cu spaghetti

Postat de: yoli86 in Spaghete

  Pentru a prepara frittata cu spaghete începem cu tăierea cascavalului în cuburi. Punem intr-o tigaie ,(fara ulei , antiaderenta), kaiser-ul si il lasam 2-3 min,dupa...Citeste continuarea

Tort de biscuiti

Postat de: mada91 in Dulciuri

Punem 200 ml lapte din total intr-un vas la foc mic impreuna cu esentele. Mixam ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si restul de lapte treptat. Mixam bine. Turnam usor compozitia peste...Citeste continuarea

Drob din carne amestec si ciuperci

Postat de: mada91 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ouale crude, ciupercile tocate marunt, patrunjelul, sarea, piperul si boiaua. Intre timp punem la fiert...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Bucatile de pui le-am curatat si taiat  dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt -...Citeste continuarea

Cozonac - varianta rapida

Postat de: Lia1 in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza

Postat de: Criss in Dulciuri

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 1 lingurita apa calda si se lasa sa creasca.  Separam albusul de galbenus de la un ou ( galbenusul se foloseste pentru uns deasupra...Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...Citeste continuarea

Minitarte de post cu sos de cacao...

Postat de: timea in Dulciuri

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]