Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de rosii cu ansoa
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se spala si se curata . Ceapa se taie pestisori si se amesteca cu sare , piper , zeama de lamaie si ulei . Rosiile se taie felii . Conserva se desface ....Citeste continuarea
Salata mexicana cu ton
Postat de: mihaelar63 in SalateAmestecul mexican de legume se fierbe respectand indicatiile de preparare de pe punga. Se scurg legumele . Usturoiul curatat se toaca marunt si se amesteca cu sare ,piper, ulei si zeama de...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform. Se presara stafidele. Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra. Se mixeaza ouale cu...Citeste continuarea
Pachetele cu branza si cascaval
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriUntul se topeste . Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam . Foile de placinte se taie...Citeste continuarea
Guguluf cu clementine
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt. Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu cartofi - Reteta...
Postat de: MotanLaOale in FicatCum se prepara Ficatei de pui cu cartofi - Reteta rapida la cuptor Cartofii se curata, se spala, se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 5 minute dupa ce...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: claudiaO in PiineAm pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu pui si legume
Postat de: claudiaO in PuiPulpele de pui le spalam si le taiem in 2. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea, pana devine transparenta.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Topchit
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine cu sare. Se toaca cozile de la ceapa verde si se calesc putin. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ouale batute. Se marunteste urda si casul si se adauga peste...Citeste continuarea
Salata de varza cu telina si mar
Postat de: merisor67 in SalateDe obicei aleg mere acrisoare, dar de data aceasta am avut golden auriu, de la tara. Curatam varza de primele foi si o tocam fideluta, apoi o frecam cu putina sare. Curatam telina si o dam...Citeste continuarea
Iaurt cu prune caramelizate
Postat de: MotanLaOale in DulciuriPrunele se cutata si se caramelizeaza ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se lasa la racit si apoi la frigider 2-3 ore. Intr-un pahar mare se pune iaurt, prune caramelizate,...Citeste continuarea
Fasole boabe cu galbiori si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea se spala si se pune sa se inmoaie cateva ore in apa multa . Galbiorii se scot la decongelat . Legumele se curata si se spala . Taiti marunt ceapa , prazul si gogosarul . Caliti...Citeste continuarea
Cartofi fierti aromati
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa...Citeste continuarea
Pulpa de porc la tava cu cartofi
Postat de: reisnaor_2006 in PorcBucata de pulpa o taiem fasii mai groase pe care le condimentam,le stropim cu uleiul de masline si o tinem in bait 30 de minute. Asezam carnea in tava,turnam peste zeama lasata de la carne si...Citeste continuarea
Curcan marinat cu citrice
Postat de: mihaelar63 in CurcanSe amesteca untura de curcan cu zeama de la o lamaie si de la o clementina , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan...Citeste continuarea
Curcan in sos marinat
Postat de: margo in CurcanIn afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se...Citeste continuarea
Tort cu crema de migdale si...
Postat de: margo in TorturiBlat Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se...Citeste continuarea
Pui grill
Postat de: margo in PuiPuiul se spala si se usuca bine.Din ingredientele de mai sus se pregateste un sos cu care se unge puiul peste tot.Restul,se toarna peste pui.Se pune puiul intr-un vas,se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea
Pogacele cu branza
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu un pic de faina,laptele caldut si zaharul.Se lasa la cald pana incepe sa creasca. Intr-un vas se pune faina,ouale,sarea si se adauga...Citeste continuarea
Ciorba manastireasca de legume
Postat de: Sylvia in CiorbePrepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...Citeste continuarea
Macrou la gratar cu piure de conopida
Postat de: mirciss25 in PesteIntroduceti cate 2 crengute de cimbru in interiorul pestelui. Cu ajutorul unui cutit crestati pestii si presarai sare, piper si cativa stropi de ulei de masilne peste ei. Ii prajiti pe un grill de...Citeste continuarea
Salata de ton
Postat de: mirciss25 in SalateScurgeti uleiul din conserva de ton intr-un castronas, maruntiti tonul si il puneti intr-un castron mai mare. Tocati legumele fin si punetile peste ton. In castronul unde ati pus uleiul din...Citeste continuarea
Carbonara cu dovlecei
Postat de: mirciss25 in PastePuneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: mirciss25 in CiorbePuneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti...Citeste continuarea
Pate din Ficat de Pui
Postat de: mirciss25 in Aperitive / GarnituriSe fierbe ficatul pentru aproximativ 10-15 minute impreuna cu foile de dafin. Bagam ficatul intr-un blender impreuna cu untul, condimentele si 75ml din apa in care au fiert, si se...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce si stafide
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriAluatul il facem amestecand faina cu margarina la temperatura camerei,zaharul si smantana.La inceput cand framantam aluatul este faramicios,adaugam 2-3 stropi de ulei si framantam pana se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile...Citeste continuarea
Salata a la rus
Postat de: babi5 in SalateCartofii se spala bine apoi se pun cu coaja la fiert cu putina sare,ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si o lingura otet ( pentru a se decoji mai bine) morcovii se pun la...Citeste continuarea
Parjoale by gaby
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCarnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica...Citeste continuarea
Paste cu sos de ton
Postat de: yoli86 in Penne1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si...Citeste continuarea
Tort Strumpfesc cu branza si caramel
Postat de: claudiaO in TorturiAm inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus...Citeste continuarea
Racituri moldovenesti
Postat de: robert_badica in PorcCarnea,se fierbe in apa,impreuna cu un praf de sare,foile de dafin,si piper,pana ce carnea se desprinde de pe os.Se scoate,intr-un bol. Zeama in care a fiert carne,se strecoara,si se amesteca...Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: Bunica in DulciuriSpala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte. jumatatee de dovleac taie-l in doua. Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara. Pune-l...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de iaurt
Postat de: Bunica in PrajituriBlatul Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri. Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare. Adaugi aromele. Scoti...Citeste continuarea
Salata calda cu cartofi copti si...
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCartofii coptii calzi se curata se aseaza pe farfurie si se taseaza pentru a se zdrobi usor . Rosiile se prajesc usor in tigaia cu ulei de susan , se sareaza si se stropesc cu otetul de...Citeste continuarea
Clatite aurii
Postat de: andreea91 in PrajituriAm batut ouale cu rasatura de lamaie si portocala si sarea , le-am batut spuma cu telul si apoi am adaugat laptele. Apoi treptat am am adaugat faina pana ce...Citeste continuarea
Supa de bulion cu paste d'oro din...
Postat de: babi5 in SupeZarzavatul se curata, se spala si se feliaza in doua sau patru , ceapa se curata se spala apoi impreuna cu zarzavatul. Se pune in apa intr-o oala de trei litri si se lasa sa fiarba 25...Citeste continuarea
Negresa de post cu gem
Postat de: mihasara in Mancaruri de postPunem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul. Amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte....Citeste continuarea
Placinte cu cartofi
Postat de: babi5 in Mancaruri de postPrima data punem faina intr-un castron , facem o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita). Punem si cubul de drojdie si un pahar cu apa calduta si facem o maia...Citeste continuarea
Farfalle in sos de zacusca, cu...
Postat de: merisor67 in PuiSpalam maruntaiele de pui si le portionam mai micute. Punem pipotele si inimile la fiert in apa cu putina sare pentru 20 de minute, sau pana cand se vor inmuia usor. Cu 5 minute inainte de a...Citeste continuarea
Pasta de fasole pastai cu morcov si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFasolea pastai se scurge de zeama si se paseaza cu blenderul.Se poate lasa la scurs dupa ce am pasat fasolea. Morcovul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul...Citeste continuarea
Frittata cu spaghetti
Postat de: yoli86 in SpaghetePentru a prepara frittata cu spaghete începem cu tăierea cascavalului în cuburi. Punem intr-o tigaie ,(fara ulei , antiaderenta), kaiser-ul si il lasam 2-3 min,dupa...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: mada91 in DulciuriPunem 200 ml lapte din total intr-un vas la foc mic impreuna cu esentele. Mixam ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si restul de lapte treptat. Mixam bine. Turnam usor compozitia peste...Citeste continuarea
Drob din carne amestec si ciuperci
Postat de: mada91 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ouale crude, ciupercile tocate marunt, patrunjelul, sarea, piperul si boiaua. Intre timp punem la fiert...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: claudiaO in CiorbeBucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt -...Citeste continuarea
Cozonac - varianta rapida
Postat de: Lia1 in PrajituriIncalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza
Postat de: Criss in DulciuriDrojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 1 lingurita apa calda si se lasa sa creasca. Separam albusul de galbenus de la un ou ( galbenusul se foloseste pentru uns deasupra...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbePieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...Citeste continuarea
Minitarte de post cu sos de cacao...
Postat de: timea in DulciuriPunem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia...Citeste continuarea