Fursecuri fragede cu lamaie

de Ina in Dulciuri, 18 Dec 2014 | 5393 vizualizari

 

Am preluat reteta de pe blogul Timeei si chiar daca fursecurile ei au iesit mai frumoase si mai rotunjoare, eu sunt foarte multumita de rezultat : aroma minunata de lamaie, consistenta frageda , sfaramicioasa .
Multumesc, Timea! >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama cu unt ( mit Butter )
  • 180 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 450 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu lamaie:

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul . 

Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.

Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt  si esenta de vanilie .

Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam

in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.

Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.

Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis. 

TIPS-URI

1

Daca aluatul este inca lipicios dupa ce-l scoatem din frigider, ne putem unge mainile cu putin ulei, pentru a forma bilutele mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti crocanti cu malai