Tort de mere

de Alina26 in Torturi, 18 Dec 2014 | 7229 vizualizari

 

De mult timp aveam in cap aceasta reteta de Tort de mere.....Asa ca mi-am facut timp si "chef"...si a iesit o bunătate. ♡♡♡

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 150g zahar
  • 50g unt

Blat:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg cu vârf faina
  • 2 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare

Sirop:

  • 1 pahar de apa
  • 2 lg zahar

Ornat:

  • 100 ml frișca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele, spalate, curatate de coaja si seminte, le  taiem in 4-6 felii, depinde de cum sunt merele de mari.

Punem  zaharul sa se caramelizeze intr-o cratita si dupa aceea se adaugă merele taiate, asezate circular si 'alintate', iar pe deasupra untul taiat cubulete.Daca vreti merele si mai dulci se mai aduga 2 linguri de zahar pe deasupra lor.

Se dau la cuptor pana devin putin crem (cam 1/2 de ora).

Pregătim blatul:

 Albusul batut separat(la început cu un praf de sare) cu zaharul,pana devine ferm si lucios.Galbenusul amestecat cu ulei si apa,apoi, se pune cate un galbenus peste albusurile batute spuma.

Adaugam faina,praful de copt puse in ploaie si amestecam usor cu o spatula.  

Punem peste merele caramelizate si se coace cam inca 1/2 de ora la 180°.Lasam sa se raceasca in cuptor. (Trebuie sa fie caldut nu rece).

Cand este putin caldut se insiropeaza,(am caramelizat zaharul apoi am pus apa si am lasat pana s-a topit tot caramelu) tot cu siropul putin caldut. Se rastoarna pe o farfurie...sa nu se raceasca complet pt ca mai raman mere prinse de cratita.

Inainte de servire se orneaza cu frisca.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca