Ciorba de cartofi cu afumatura

de DanaModog in Ciorbe, 18 Dec 2014 | 5767 vizualizari

 

Ador sa mananc ciorbe si supe! Ciorba aceasta imi aduce aminte de bunica si de copilaria mea. Bunicii au fost si sunt comoara mea!

 

INGREDIENTE

  • 300 g costite afumate
  • 12 cartofi medii
  • 3 morcovi razuiti
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • Jumatate de gogosar
  • Frunze (tarhon, patrunjel, telina, leustean)
  • 2 cuburi de legume Knorr (am completat cu vegeta ca sa fie mai sarat)
  • 2,5 l apa
  • 200 ml smantana 25% grasime ( ador smantana grasa aduce gust de smantana de casa)
  • Ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura:

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, adaugam morcovul razuit si gogosarul cubulete si lasam pana ceapa devine aurie.

Punem costitele si le lasam un pic in ulei si adaugam apa si radacina de patrunjel. Am lasat la fiert o ora costita dupa care am pus cartofii taiati cubulete. Cand cartofi sunt fierti punem smantana intr-un bol si adaugam treptat supa si  amestecam.

Dupa o punem in oala adaugam frunzele tocate si mai lasam 5-10 minute.

TIPS-URI

1

Ca sa am frunze verzi tot timpul eu le tai marunt, le pun in caserole si le congelez. Nu isi schimba deloc gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, cu carnati afumati si tarhon