Rulou de pui umplut cu leurda

de simona72 in Pui, 18 Dec 2014 | 5548 vizualizari

 

De unde leurda cand afara e zapada? de la congelator desigur...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 legaturi leurda
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 100 gr branza burduf sau o alta branza care se topeste
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de pui umplut cu leurda:

Daca aveti un piept de pui intreg il taiati in doua. Fiecare jumatate se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, obtinand astfel cate o felie mai mare de piept de pui. Acoperim fiecare felie in parte de piept de pui si o batem usor, sa nu zdrobim carnea, cu batatorul de snitele. Se condimenteaza fiecare bucata cu sare si piper, se stropeste cu putin ulei de masline, se freaca bucatile si se lasa la temperatura camerei pentru 10 minute.

Se pune 1 lingura unt intr-o tigaie, se lasa sa se topeasca si se adauga leurda taiata fasii. Se lasa sa se inmoaie leurda, se condimenteaza cu un praf de sare, se adauga branza zdrobita si se da deoparte tigaia. Se amesteca compozitia. Se imparte in doua compozitia, se pune cate o parte pe fiecare bucata de piept de bui, se intinde cu dosul unei linguri, se ruleaza bucata de carne si se prinde cu scobitori. Se pune fiecare rulou in folie de aluminiu, se strang capetele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se racoreasca, se taie felii si se serveste ca aperitiv sau fel principal cu garnitura preferata. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

sosul lasat nu se arunca, se foloseste la garnitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui umplut cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu orez