A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cozonac de post cu cacao si fructe...

Postat de: katty in Dulciuri

Amestecam apa calda(cele 2 linguri) cu romul si  le turnam peste fructele deshidratate .Amestecam din cand in cand astfel ca toate fructele sa se hidrateze usor si sa se aromeze . In 2...Citeste continuarea

Cotlet de porc in bere

Postat de: katty in Porc

Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte  .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea.  Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a...Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase ....Citeste continuarea

Prajitura festiva cu crema de...

Postat de: katty in Dulciuri

Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale,  si amestecam bine ....Citeste continuarea

Supa de rosii cu legume si risoni

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam legumele , apoi taiem morcovul si prazul rondele subtiri , iar dovlecelul cubulete. In uleiul de masline punem la calit morcovul si prazul. Le lasam  sa se inmoaie putin apoi...Citeste continuarea

Prajitura alba cu nuca de cocos si...

Postat de: katty in Dulciuri

Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata , nuci si...

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul .Adaugam pe rand ouale.Topim la bain-marie ciocolata,apoi o lasam sa ajunga la temperatura camerei.Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt,...Citeste continuarea

Sfecla umpluta cu nuci

Postat de: katty in Mancaruri de post

Spalam bine sfeclele si le curatam.Punem sfeclele cu apa cat sa le acopere la fiert. Cand sfeclele sunt fierte de jumatate,adaugam borsul peste sfecle si fierbem pana se inmoaie.Scoatem...Citeste continuarea

Prajitura Adelina

Postat de: adelin_a in Dulciuri

Se prepara crema din lapte, faina si cacao. Se pune pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Intre timp margarina se amesteca cu zaharul pana devine..pufoasa. Duca ce...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de: timea in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: ilinca_rox in Peste

Pestele se decongeleaza si se lasa la scurs. Legumele se curata si se spala, apoi se toaca rondele si feliem lamaia Pestele il condimentam dupa gust apoi il asezam intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Snitel de pui umplut

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Pieptul de pui il taiem felii subtiri,il batem snitele pe care le saram si piperam.Pe fiecare snitel punem o bucata de piept Tirolez,o felie de cascaval,1felie de ceapa si ciuperci,il rulam si il...Citeste continuarea

Coltunasi

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un bol am adaugat  faina, in alt  vas mic am adaugat laptele caldut si am  dizolvat drojdia pe care apoi am   adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam...Citeste continuarea

Cochilii cu ciocolata si menta

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Margarina la temperetura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumoasa. Adaugam oul, esenta de menta,ciocolata topita, pudra de cacao, mixam in continuare. La final incorporam si faina,...Citeste continuarea

Chiacchiere

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un vas  adaugam faina,  zaharul, oul , galbenusul  si doua linguri de ulei. Framantam  bine si trebuie sa rezulte un aluat elastic si lucios. Lasam la odihna pt 30...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: andreea91 in Porc

Am  spalat carnea , slanina si am tocat-o. Apoi  intr-un  vas  foarte  mare am adaugat carnea  peste care am adaugat  toate mirodeniile  de mai sus...Citeste continuarea

Negresa de post 2

Postat de: robert_badica in Prajituri

Faina se pune intr-un bol impreuna,cu zaharul,praful de sare,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.Se amesteca bine,pana ce sunt perfect omogenizate.Peste acestea se adauga apa,uleiul,otetul si esenta...Citeste continuarea

Somon cu legume

Postat de: Bunica in Somon

Legumele se spala ,se curata si se taie julien. Pestele spalat. Pune pestele pe fundul vasului,deasupra pune sita in care pui legumele. Peste legume se toarna apa fiarta in clocot si se...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de peste

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul  asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se...Citeste continuarea

Friptura de porc cu piure de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Carne se bate, se da cu sare si se pune la fript in tigaia unsa cu ulei. Se curata cartofii, se taie felii, se spala si se pun intr-o cratita, acoperiti de apa, peste care se adauga ulei si o...Citeste continuarea

Medalion de stiuca cu sos de ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Peste

Orezul se fierbe in apa cu sare respectand instructiunile de pe cutie .Scurgeti de apa . Inelele de peste se sareaza , se dau prin faina alba si se prajesc pe ambele parti in ulei incins . Se...Citeste continuarea

Snitele de pui

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copii

Se spala carnea si se da cu sare.  Intr-un castron se pune oul cu un praf de sare si se bate, apoi se mixeaza cu faina si apa. Se incinge ulei intr-o tigaie, se da muschiuletul de pui...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

-    Se Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca. Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se sparg nucile si se rup in bucati mici. Celelalte ingrediente se dau in clocot, dupa...Citeste continuarea

Fursecuri "amprenta" cu gem -...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Focaccia cu masline a la Simo

Postat de: Corina33 in Piine

Se pregateste aluatul : amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu...Citeste continuarea

Negresa cu crema de ness si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Negresa: Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o...Citeste continuarea

Foi Lica umplute cu cremă de rahat

Postat de: panacris in Prajituri

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic,...Citeste continuarea

Tort cu creme de ciocolata si crema...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul alb: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Cand am obtinut o spuma tare care formeaza tepi, se pune uleiul, apoi apa si se mixeaza...Citeste continuarea

Briose ''inecate-n ''glazura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu ciocolata si...

Postat de: Ina in Dulciuri

Tinem Rama mit Butter  la temperatura camerei pana se inmoaie, dupa care o mixam impreuna cu zaharul pudra  si ciocolata topita . Adaugam oul , apoi aroma / esenta de menta si mixam...Citeste continuarea

"Zama" de cartofi cu afumatura

Postat de: amalia01 in Ciorbe

- - intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: Alina26 in Dulciuri

Batem ouăle, apoi punem iaurtul,zaharul și amestecam  pana se topește zaharul. Punem esențele,zaharul vanilat și stafidele. Tapetați tava cu foaie de copt. E indicat tava sa...Citeste continuarea

Șnițele din ghebe

Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume

Dupa ce am decongelat ghebele, le-am fiert pentru 10 minute si le-am lasat la scurs si racit. Punem  tigaia la încins cu ulei. Batem ouale cu sare, piper si usturoi praf. In...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: Adele in Dulciuri

Se amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o...Citeste continuarea

Salată de cus-cus

Postat de: Alina26 in Salate

Simplu ca buna ziua.  Pregătim cus-cus-ul dupa instrucțiunile de pe ambalaj.  Spalam toate legumele si le tocam dupa placul fiecăruia. ...mai mare, mai mic.Usturoiul il...Citeste continuarea

Rulada din carne

Postat de: Alina26 in Porc

Spalam legumele si le dam pe robot pe care le punem la calit cu ulei și jumătate de pahar de apa.  Apoi după ce s-a racit, punem toate ingredientele într-un bol (in afara de vin),...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de cremsnit

Postat de: ianculubita in Prajituri

Se pune pe foc mic intr-un vas laptele,ouale batute putin cu un praf de sare,zahar si amidon;se amesteca continuu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase iar dupa ce s-a ingrosat,se da...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza...Citeste continuarea

Sbriciolata

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de...Citeste continuarea

Colăcei cu Mac

Postat de: Alina26 in Piine

Punem faina cu sarea intr-un bol, faceti o adancitura adaugati ouale. Drojdia o frecați cu zaharul si puneti apa calduta. Începeți sa bateti ouale cu o furculiță si incet incet adaugati...Citeste continuarea

Magdalene cu crema mascarpone si...

Postat de: Lia1 in Prajituri

CREMA ALBA 1. Rade ciocolata. 2. Incalzeste la bain-marie frisca. In nici un caz nu trebuie sa clocoteasca. Se incalzeste doar cat sa se topeasca ciocolata rasa. 3. Adaugi ciocolata...Citeste continuarea

Sarmale in oala de lut

Postat de: DanaModog in Porc

Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si...Citeste continuarea

Pachetele cu carne

Postat de: DanaModog in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea cu carnaciorul taiat rondele micute cu ceapa, patrunjelul sarea si piperul. Foietajul se taie patratele, se imparte carnea si se pune in fiecare un sfert de ou, se impacheteaza...Citeste continuarea

Snitele crocante

Postat de: DanaModog in Porc

Carnea se bate si se sareaza si pipereaza. Oul se bate cu sare si putina faina. Se dau snitelele prin faina, apoi prin ou si dupa prin fulgi de porumb sfaramati. Se prajesc in ulei incins si se...Citeste continuarea

Fasole frecata (de post)

Postat de: DanaModog in Mancaruri de post

Se lasa fasolea la inmuiat peste noapte, a doua zi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Dupa ce e fiarta se strecoara si se face cu blenderul sau manual cu ustensila de pireu. Se pune...Citeste continuarea

Pizza de casa picanta

Postat de: DanaModog in Pizza

Punem drojdia intr-un pahar cu putina apa calduta si un varf de zahar si lasam la dospit 5-10 min. Daca apa e rece sau prea fierbinte nu mai dospeste. Framantam faina cu sarea, apa si uleiul si...Citeste continuarea

Prajitura "Tavalita"

Postat de: DanaModog in Prajituri

Eu am pus untul si l-am mixat cu zaharul, in alt castron am amestecat oua peste care am pus untul cu zahar, esenta si dupa faina si laptele si am mixat incet, am adaugat praful de copt si am mai...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu lamaie

Postat de: Ina in Dulciuri

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .  Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare. Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de...

Postat de: Ina in Dulciuri

Topim ciocolata la microunde  si  adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam. Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: DanaModog in Ciorbe

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, adaugam morcovul razuit si gogosarul cubulete si lasam pana ceapa devine aurie. Punem costitele si le lasam un pic in ulei si adaugam apa si...Citeste continuarea