Ciorba de perisoare cu bors

de reisnaor_2006 in Ciorbe, 6 Ian 2015 | 4988 vizualizari

 

O ciorbita iubita de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata afumata si grasime
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • patrunjel
  • 100 gr orez
  • 100 gr de suc de rosii
  • 1 kg de bors
  • sare
  • piper
  • leustean
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu bors:

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot.

Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa calita,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.

Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam perisoarele.Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte.

După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă sucul de rosii . Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se adauga borsul fiert separat.Potrivim de sare si piper si punem verdeata.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

borsul se da in clocot inainte de a fi pus în ciorba, nu se pune rece, nici încalzit ci fierbinte.

2

se poate servi si cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare