Friptura de porc cu sos de unt si lamaie

de alilianaa in Porc, 7 Ian 2015 | 6688 vizualizari

 

bun si rapid.

 

INGREDIENTE

  • carne pentru 8-10 fripturi
  • sare
  • 2 linguri ulei (pentru a unge carnea)
  • Sos: 50 g unt,sare, cateva boabe de coriandru, putin piepr macinat, cateva boabe de mustar, 2 graunti usturoi, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, 20 ml vin alb, o lingura smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de unt si lamaie:

Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie.

Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare.  Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper macinat si grauntii de usturoi taiati feliute. Amestecam. Adaugam zeama de lamaie, vinul si la final patrunjelul verde. Se da sosul de-o parte si se adauga si smantana. Amestecam. Servim cald peste friptura. 

TIPS-URI

1

daca preferati sosul mai acrisor mai adaugati zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc