A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Gulas cu afumatura si cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim...Citeste continuarea

Placinta cu branza proaspata de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Reteta este pentru tava de 20x30 cm. Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Pentru blat,...Citeste continuarea

Prajitura Fanta

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Prima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat...Citeste continuarea

Oua papara

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Batem oul cu laptele sarea si piperul dupa care il punem intr-o tigaie unsa cu jumatatea din cantitatea de unt. Tinem pe foc mic pana are aspectul unei creme pe jumatate inchegate, mestecam in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Prajitura cere timp pentru preparare, asa ca va trebui sa va inarmati cu rabdare! Blat:  Topim untul, stingem focul si punem ciocolata rupta in bucati, amestecam bine si lasam la racit....Citeste continuarea

Fasole frecata cu costita de vitel

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Fasolea spalata  se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In...Citeste continuarea

Rulada de curcan cu prune uscate,...

Postat de: mosuletulene in Curcan

Rulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul....Citeste continuarea

Ciorba de cocos cu tarhon si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Aripile si oasele de cocos  se curata si se spala bine cu apa rece . Legumele  se spala se curata si iar se  spala . Morcovii si telina se taie bastonase putin mai grosute...Citeste continuarea

Pernute de pizza

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se lasa la decongelat. Se intinde aluatul pe blatul de lucru si se taie in patrate de aproximativ 6x6 cm. (in functie de diametrul salamului) Se pune putin ketchup si se intinde...Citeste continuarea

Spate de curcan fript - la Multicooker

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Am transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea . Am curatat si taiat in doua ceapa rosie . Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne . Nu...Citeste continuarea

Desert prajitura Sah-Mat

Postat de: merisor67 in Prajituri

Blat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o...Citeste continuarea

Tarta sarata cu spanac si ricotta

Postat de: geoline in Aperitive / Garnituri

Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt. Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in...Citeste continuarea

Placinte

Postat de: VanessaAli in Aperitive / Garnituri

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasam sa se activeze 20 min. Dupa ce drojdia a crescut, incepem sa preparam aluatul. Punem faina intr-un vas peste care...Citeste continuarea

Orez cu creveti si sofran

Postat de: cristeena20 in Fructe de mare

- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza la cuptor

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

- Pregatim mamaliga: eu am ales sa o fac cu apa si lapte  cu sare in cantitati egale. Deci am pus la fiert si cand a inceput sa dea in clocot am turnat in ploaie faina de malai , amestecand...Citeste continuarea

Rulada de pui cu sos de cascaval si...

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui feliat se bate ușor cu fundul unei sticle, între două folii alimentare, apoi se asezonează de sare și piper, lăsându-se la rece până se prepară umplutura....Citeste continuarea

Tortellini cu branza si sos de...

Postat de: cristeena20 in Tortellini

- Ciupercile se taie felii si ceapa se toaca in robot marunt cu usturoiul. Intr-o cratita punem ceapa cu margarina la calit, la foc mediu, avand grija sa nu se arda. Apoi adaugam ciupercile si...Citeste continuarea

Pancakes cu branza

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

-Batem  bine ouale intregi cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam iaurtul si mixam la viteza mica. Apoi incorporam uleiul si branza,...Citeste continuarea

Clatite americane cu finetti

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri.   Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma.  Separat mixam galbenusurile cu zaharul  si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin...Citeste continuarea

Fursecuri "Stelute fragede"

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Intr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se...Citeste continuarea

Prajitura Pink

Postat de: margo in Prajituri

Cele 7 albusuri se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se bate in continuare. La sfarsit se adauga budincile de capsuni si praful de copt. Se amesteca...Citeste continuarea

Patratele cu lamaie

Postat de: daniastefania in Prajituri

Preparam mai intai blatul: Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga faina si praful de sare. Asezam aluatul intr-o forma patrata, de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, formand...Citeste continuarea

Bavareza de mure

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita,...Citeste continuarea

Sirop de miere, ghimbir si catina

Postat de: Ela68 in Sirop / Compot

Catina o spalam,  o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o...Citeste continuarea

Salata cu banana, mar, kiwi si frisca

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se desface banana de coaja si se taie felii, iar acestea se taie in sferturi. Marul si kiwi se curata si se taie bucatele. Se amesteca fructele si se decoreaza salata cu frisca. Citeste continuarea

Salata cu rucola

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se curata, se spala si se taie bucatele legumele. Se adauga uleiul, otetul si sarea si se amesteca salata. Citeste continuarea

Chiftea cu afumatura in paine

Postat de: raluca95 in Mancaruri cu carne

Eu am inceput prin a framanta aluatul de paine pe care l-am lasat sa creasca cam o ora. Am framantat cu iaurt de data asta pentru ca aveam niste iaurt de baut prin frigider pe care nu il mai vroia...Citeste continuarea

Tort cu banane

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa...Citeste continuarea

Red fish pe pat de legume la cuptor

Postat de: cristeena20 in Peste

Pestele se curata si se condimenteaza cu sare, piper alb macinat si se stropeste cu suc de lamaie si cu ulei de masline. Lasam sa stea asa cca 1 ora . Ceapa se taie rondele mai groase; taiem...Citeste continuarea

Impletituri pufoase cu lapte

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea,...Citeste continuarea

Crema de branza de vaci

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas amestecam branza de vaci , maruntita  cu sare, piper si chimen. Razuim putina ceapa si adaugam smantana grasa. Amestecam usor, pana devine o pasta cremoasa, dar nu foarte...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: Bunica in Prajituri

Rade merele si  pune-le la scurs intr-o strecuratoare. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Pune uleiul,scortisoara,aromele si...Citeste continuarea

Prajitura Carpati

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un vas bun pentru framantat pune faina. Adauga ouale,zaharul,laptele ,uleiul,amoniacul si aromele . Framanta pana la obtii un aluat nu foarte vartos. Imparte aluatul in 5 si lasa sa...Citeste continuarea

Tarta cu carne si legume

Postat de: daniastefania in Porc

Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta . Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un...Citeste continuarea

Bastonașe de French Toast cu...

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Se folosește de obicei pâine mai veche de 1-2 zile. Pâinea French toast este ideala, dar se poate folosi și pâine normală, numai că pentru a obține aceste bastonașe...Citeste continuarea

Tort inima cu banane si madarine

Postat de: cristina1985 in Torturi

Blat : Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in...Citeste continuarea

Coaste in bere la cuptor cu aroma...

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam coastele si le portionam dupa preferinta. Le asezam intr-un castron, turnam berea rece peste ele, adaugam boabele de piper, sare dupa gust si acoperim castronul cu folie alimentare, apoi...Citeste continuarea

Orez cu salam

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Spalam foarte bine orezul. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga salamul taiat cubulete. Se lasa pe foc 5 minute. Se adauga orezul si apoi supa de carne. Se...Citeste continuarea

Musaca apetisanta gratinata cu sos...

Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carne

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de...Citeste continuarea

Garnitura de legume la tigaie

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele. Taiem prazul rondele, ardeiul rosu il taiem cubulete si ardeiul galben, fasii. Punem 3 linguri de ulei in tigaie, tigaia se asaza la foc potrivit . Adaugam...Citeste continuarea

Tarta cu banane si cocos

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blatul: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu sare, galbenus ou, faina zaharul, lapte, praf de copt,esenta rom, coaja lamaie.Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore. Se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor -...

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Reteta video: http://youtu.be/dL_RTFL6L4Y   Taiem cartofii in bucati, nici mari, nici mici. Punem intr-o tava ulei, adaugam cartofii, mai turnam niste ulei deasupra. Presaram sare,...Citeste continuarea

Desert clatite banatene la cuptor...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...Citeste continuarea

Prăjitură magică : ciocolată...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul. Separați albusurile si galbenusurile. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Se toarnă în această ordine;...Citeste continuarea

Negresa

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un  vas batem  ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam  laptele, si apoi faina  treptat....Citeste continuarea

Aripioare crocante, in crusta de...

Postat de: gaby_d in Pui

Spalati aripioarele de pui si le curatati. Taiati-le in doua pe fiecare. Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine. Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: bylaura in Ciorbe

 Curatam, spalam si tocam marunt mixul de legume, apoi il punem la fiert in apa rece.  Cand s-au inmuiat legumele, adaugam cartofii taiati cubulete.  Intre timp preparam...Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata

Postat de: madab in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul. Se topesc ciocolata si untul la foc mic .  Ouale ,zaharul si un praf de sare se bat si se pun peste ciocolata (sa nu fie fierbinte ci aproape rece) Si se...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie cu piure...

Postat de: madab in Porc

Se fileteaza carnea ,se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la prajit in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti. Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert cu...Citeste continuarea

Breakfast englezesc

Postat de: madab in Mancaruri cu carne

Ciupercile se curata si se trag la tigaie in putin ulei si cu foarte putina sare. Carnatii ii prajesti in putin ulei. Fasolea in sos tomat se pune in tigaie sa se incalzeasca. Ouale se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]