Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gulas cu afumatura si cartofi
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim...Citeste continuarea
Placinta cu branza proaspata de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Reteta este pentru tava de 20x30 cm. Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Pentru blat,...Citeste continuarea
Prajitura Fanta
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriPrima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat...Citeste continuarea
Oua papara
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriBatem oul cu laptele sarea si piperul dupa care il punem intr-o tigaie unsa cu jumatatea din cantitatea de unt. Tinem pe foc mic pana are aspectul unei creme pe jumatate inchegate, mestecam in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriPrajitura cere timp pentru preparare, asa ca va trebui sa va inarmati cu rabdare! Blat: Topim untul, stingem focul si punem ciocolata rupta in bucati, amestecam bine si lasam la racit....Citeste continuarea
Fasole frecata cu costita de vitel
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu prune uscate,...
Postat de: mosuletulene in CurcanRulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul....Citeste continuarea
Ciorba de cocos cu tarhon si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeAripile si oasele de cocos se curata si se spala bine cu apa rece . Legumele se spala se curata si iar se spala . Morcovii si telina se taie bastonase putin mai grosute...Citeste continuarea
Pernute de pizza
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se lasa la decongelat. Se intinde aluatul pe blatul de lucru si se taie in patrate de aproximativ 6x6 cm. (in functie de diametrul salamului) Se pune putin ketchup si se intinde...Citeste continuarea
Spate de curcan fript - la Multicooker
Postat de: mihaelar63 in CurcanAm transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea . Am curatat si taiat in doua ceapa rosie . Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne . Nu...Citeste continuarea
Desert prajitura Sah-Mat
Postat de: merisor67 in PrajituriBlat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o...Citeste continuarea
Tarta sarata cu spanac si ricotta
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriSpanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt. Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in...Citeste continuarea
Placinte
Postat de: VanessaAli in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasam sa se activeze 20 min. Dupa ce drojdia a crescut, incepem sa preparam aluatul. Punem faina intr-un vas peste care...Citeste continuarea
Orez cu creveti si sofran
Postat de: cristeena20 in Fructe de mare- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza la cuptor
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne- Pregatim mamaliga: eu am ales sa o fac cu apa si lapte cu sare in cantitati egale. Deci am pus la fiert si cand a inceput sa dea in clocot am turnat in ploaie faina de malai , amestecand...Citeste continuarea
Rulada de pui cu sos de cascaval si...
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui feliat se bate ușor cu fundul unei sticle, între două folii alimentare, apoi se asezonează de sare și piper, lăsându-se la rece până se prepară umplutura....Citeste continuarea
Tortellini cu branza si sos de...
Postat de: cristeena20 in Tortellini- Ciupercile se taie felii si ceapa se toaca in robot marunt cu usturoiul. Intr-o cratita punem ceapa cu margarina la calit, la foc mediu, avand grija sa nu se arda. Apoi adaugam ciupercile si...Citeste continuarea
Pancakes cu branza
Postat de: cristeena20 in Dulciuri-Batem bine ouale intregi cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam iaurtul si mixam la viteza mica. Apoi incorporam uleiul si branza,...Citeste continuarea
Clatite americane cu finetti
Postat de: medioto59 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin...Citeste continuarea
Fursecuri "Stelute fragede"
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se...Citeste continuarea
Prajitura Pink
Postat de: margo in PrajituriCele 7 albusuri se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se bate in continuare. La sfarsit se adauga budincile de capsuni si praful de copt. Se amesteca...Citeste continuarea
Patratele cu lamaie
Postat de: daniastefania in PrajituriPreparam mai intai blatul: Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga faina si praful de sare. Asezam aluatul intr-o forma patrata, de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, formand...Citeste continuarea
Bavareza de mure
Postat de: daniastefania in DulciuriPunem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita,...Citeste continuarea
Sirop de miere, ghimbir si catina
Postat de: Ela68 in Sirop / CompotCatina o spalam, o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o...Citeste continuarea
Salata cu banana, mar, kiwi si frisca
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe desface banana de coaja si se taie felii, iar acestea se taie in sferturi. Marul si kiwi se curata si se taie bucatele. Se amesteca fructele si se decoreaza salata cu frisca. Citeste continuarea
Salata cu rucola
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe curata, se spala si se taie bucatele legumele. Se adauga uleiul, otetul si sarea si se amesteca salata. Citeste continuarea
Chiftea cu afumatura in paine
Postat de: raluca95 in Mancaruri cu carneEu am inceput prin a framanta aluatul de paine pe care l-am lasat sa creasca cam o ora. Am framantat cu iaurt de data asta pentru ca aveam niste iaurt de baut prin frigider pe care nu il mai vroia...Citeste continuarea
Tort cu banane
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa...Citeste continuarea
Red fish pe pat de legume la cuptor
Postat de: cristeena20 in PestePestele se curata si se condimenteaza cu sare, piper alb macinat si se stropeste cu suc de lamaie si cu ulei de masline. Lasam sa stea asa cca 1 ora . Ceapa se taie rondele mai groase; taiem...Citeste continuarea
Impletituri pufoase cu lapte
Postat de: rocsi_1612 in PiineFrecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea,...Citeste continuarea
Crema de branza de vaci
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas amestecam branza de vaci , maruntita cu sare, piper si chimen. Razuim putina ceapa si adaugam smantana grasa. Amestecam usor, pana devine o pasta cremoasa, dar nu foarte...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriRade merele si pune-le la scurs intr-o strecuratoare. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Pune uleiul,scortisoara,aromele si...Citeste continuarea
Prajitura Carpati
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un vas bun pentru framantat pune faina. Adauga ouale,zaharul,laptele ,uleiul,amoniacul si aromele . Framanta pana la obtii un aluat nu foarte vartos. Imparte aluatul in 5 si lasa sa...Citeste continuarea
Tarta cu carne si legume
Postat de: daniastefania in PorcPentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta . Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un...Citeste continuarea
Bastonașe de French Toast cu...
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriSe folosește de obicei pâine mai veche de 1-2 zile. Pâinea French toast este ideala, dar se poate folosi și pâine normală, numai că pentru a obține aceste bastonașe...Citeste continuarea
Tort inima cu banane si madarine
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in...Citeste continuarea
Coaste in bere la cuptor cu aroma...
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam coastele si le portionam dupa preferinta. Le asezam intr-un castron, turnam berea rece peste ele, adaugam boabele de piper, sare dupa gust si acoperim castronul cu folie alimentare, apoi...Citeste continuarea
Orez cu salam
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine orezul. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga salamul taiat cubulete. Se lasa pe foc 5 minute. Se adauga orezul si apoi supa de carne. Se...Citeste continuarea
Musaca apetisanta gratinata cu sos...
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carneIntr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de...Citeste continuarea
Garnitura de legume la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Taiem prazul rondele, ardeiul rosu il taiem cubulete si ardeiul galben, fasii. Punem 3 linguri de ulei in tigaie, tigaia se asaza la foc potrivit . Adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu banane si cocos
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlatul: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu sare, galbenus ou, faina zaharul, lapte, praf de copt,esenta rom, coaja lamaie.Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore. Se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor -...
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriReteta video: http://youtu.be/dL_RTFL6L4Y Taiem cartofii in bucati, nici mari, nici mici. Punem intr-o tava ulei, adaugam cartofii, mai turnam niste ulei deasupra. Presaram sare,...Citeste continuarea
Desert clatite banatene la cuptor...
Postat de: merisor67 in DulciuriCum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...Citeste continuarea
Prăjitură magică : ciocolată...
Postat de: ctlina in DulciuriIncălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul. Separați albusurile si galbenusurile. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Se toarnă în această ordine;...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un vas batem ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam laptele, si apoi faina treptat....Citeste continuarea
Aripioare crocante, in crusta de...
Postat de: gaby_d in PuiSpalati aripioarele de pui si le curatati. Taiati-le in doua pe fiecare. Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine. Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana
Postat de: bylaura in CiorbeCuratam, spalam si tocam marunt mixul de legume, apoi il punem la fiert in apa rece. Cand s-au inmuiat legumele, adaugam cartofii taiati cubulete. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Muffins cu ciocolata
Postat de: madab in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se topesc ciocolata si untul la foc mic . Ouale ,zaharul si un praf de sare se bat si se pun peste ciocolata (sa nu fie fierbinte ci aproape rece) Si se...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie cu piure...
Postat de: madab in PorcSe fileteaza carnea ,se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la prajit in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti. Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert cu...Citeste continuarea
Breakfast englezesc
Postat de: madab in Mancaruri cu carneCiupercile se curata si se trag la tigaie in putin ulei si cu foarte putina sare. Carnatii ii prajesti in putin ulei. Fasolea in sos tomat se pune in tigaie sa se incalzeasca. Ouale se...Citeste continuarea