1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele).
Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).
2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.
Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene.
3. Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.
După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.
4. Se taie legumele:
- varza fâşii subţiri;
- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.
La final se montează shaorma:
- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;
- se unge cu mujdei;
- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;
- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.
Poftă bună!
1
Se poate pregăti şi varianta fără roşii, e la fel de bună. Totuşi roşiile îi conferă un plus de gust şi prospeţime.