Savarine cu pesmet

de retete bune in Prajituri, 6 Mar 2015 | 4118 vizualizari

 

Foarte ,foarte bune! E cea mai buna reteta de Savarine pe care o am si o fac cu drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 varf de sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr gem capsuni
  • SIROP
  • 50 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1-2 lingurite esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un bol amestecam faina, pesmetul, sarea si lamaia razalita pe care le adaugam peste galbenusuri alternativ cu albusurile, amestecand doar de jos in sus usor cu o spatula. Se toarna compozitia in forme sau in tava de briose, eu in tava le-am facut si se coace 20-25 minute. Dupa ce s-au copt le lasam la racit dupa care le scoatem usor si se pun pe un platou.

Intre timp caramelizam zaharul pt sirop pe care il stingem cu 300 ml apa si amestecam pana se topeste zaharul apoi adaugam esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele cat timp este cald siropul, apoi le punem pe un platou iar daca a mai ramas sirop il punem la baza savarinelor. Cantitatea de sirop este astfel aleasa incat ele sa fie zemoase fara ca totusi sa pluteasca in lichid. Le punem la frigider pt cel putin doua ore.

Inainte de servire se bate bine frisca. Se taie un capacel din savarina si scobim usor in savarina pt a umple locul ramas cu putin gem si pe urma se adauga frisca si punem capacelul deasupra, pe care il puteti orna cu doriti, cu frisca sau gem :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine