Cele mai bune si pufoase galuscute!
Pregatim supa de pui cu o pregatiti de obicei iar intre timp ce fierb toate legumele si carnea sau ce vreti sa puneti in supa, ne ocupam de galuscute.
Se poate face chiar si supa falsa de pui iar apoi adaugati galuscutete.
Intr-un bol batem bine oul apoi adaugam uleiul, apa, sarea, grisul si praful de copt si amestecam bine. Vom obtine o compozitie un pic mai groasa ca cea de clatiete pe care o vom lasa sa stea 10 minute.
Intre timp punem intr-o oala mai mare apa si sare (cat sa fie sarata apa) si o lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert dam focul la mic si punem in apa cu o lingurita sau ligura din compozitia de galuscute, (formand astfel galuscutele) le lasam sa fiarba cam 10 minute dupa cele 10 minute luam capacul si punem peste ele o cana de apa rece, punem capacul la loc si le mai lasam sa fiarba 5 minute. Dupa 5 minute galuscutele sunt gata si le putem scoate din apa foarte usor ca sa nu se rupa.
Din supa fiarta vom scoate legumele si carnea si o vom strecura apoi vom adauga galuscutele in supa. Presaram patrunjel.
1
Daca oul este mare s-ar putea sa necesite mai mult gris, puteti pune cu o jumate de lingura cel mult o lingura de gris in plus dar asta doar daca compozitia este ca si cea de clatite. Tineti minte compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa ca cea de clatite dar nici vartoasa ca atunci vor iesi galuscutele tari.