Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de fasole cu bobul mare si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCiolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita . Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa . Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: iuliana_florentina in SupeIntr-o craticioara incalzim uleiul de masline si calim cateva minute la foc mic,ceapa tocata si usturoiul taiat felii. Decojim dovleacul si cartofii ,ii taiem cubulete si-i punem in cratita peste...Citeste continuarea
Muffins cu nutella
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriSunt foarte usor si rapid de facut. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas (eu folosesc un pahar gradat ) batem...Citeste continuarea
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta...
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriArdeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIngredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam untul topit, apoi iaurtul. Cernem...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: GatesteUsor in PrajituriBiscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la...Citeste continuarea
Sufleu de vanilie
Postat de: GatesteUsor in PrajituriSe ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar. Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald,...Citeste continuarea
Lava Cake
Postat de: adellyna in PrajituriTopim ciocolata impreuna cu laptele, adaugam untul, un ou si un galbenus, faina, esenta de vanilie si praful de sare. Lasam in cuptorul incins la 180 de grade cca 8-10 minute. Citeste continuarea
Tartă cu mere Tatin
Postat de: ctlina in DulciuriSe caramelizeaza 100 de zahăr într-o tigaie/tava fierbinte- in tava pe care apoi o veti pune la cuptor Adăugați untul, apoi merele taiate si stropite cu sucul de lamaie. Adaugati...Citeste continuarea
Supa cu varza de Bruxelles , mei si...
Postat de: mihaelar63 in SupeSpalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata . Curatati si spalati legumele . Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei...Citeste continuarea
Cочники-Placinta ruseasca cu...
Postat de: Ksenya in PrajituriMai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...Citeste continuarea
Orez cu broccoli la cuptor
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPune intr-un vas 3 cani cu apa (cana de 250 ml), cu putina sare Pune broccoli in apa cand clocoteste si lasa 5-7 minute. Pune intr-o strecuratoare broccoli si pastreaza zeama in care a fiert...Citeste continuarea
Banana Pancakes
Postat de: mirela0911 in DulciuriFaina, zaharul, praful de copt si scortisoara se amesteca impreuna. Separat intr-un bol se mixeaza bine oul cu praful de sare, uleiul si laptele. Se adauga ingredientele uscate si se...Citeste continuarea
Carnati cu oua posate
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCrestam feliile de muschi si le prajim putin pe ambele parti. Intre timp tocam ceapa si o adaugam peste muschi. Lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii taiati felii. 1 carnat il...Citeste continuarea
Prajitura Tosca
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. 2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa. 3. Amesteca faina...Citeste continuarea
Tarator
Postat de: GatesteUsor in SupeCastravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul. Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: GatesteUsor in DulciuriCiocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte. Amestecati pana se topeste si incorporati si untul. Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in...Citeste continuarea
Briose din aluat dospit cu lapte de...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns...Citeste continuarea
Sufleu de cartofi
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriSpălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Foile proaspete se grupeaza doua cate doua si se ung cu ulei fiecare. - merele le spalam bine, le razuim cu coaja cu tot si aduagam zahar si scortisoara pudra. Punem intr.o tigaie la calit...Citeste continuarea
Cartofi evantai
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de...Citeste continuarea
Fondue de carne
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut...Citeste continuarea
Fursecuri americane
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ies doua tavi de fursecuri. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor. Tapetam tava cu foaie de copt. Se formeaza...Citeste continuarea
Budinca de orez si branza
Postat de: geoline in DulciuriOrezul se pune la fiert impreuna cu 300 ml apa. Cand este aproape fiert se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga branza rasa, grisul faina cu praful de copt, aromele, iaurtul,...Citeste continuarea
Spata de porc cu...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm taiat o bucata de hartie de copt,am asezat frunzele de varza,apoi am pus bucata de spata,pe care am incercat sa o tai cat mai plata,am taiat usturoil si l-am presarat peste spata,apoi bucatele...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Postat de: scortisoara in PorcIntr-o oala in care am incins 100 ml ulei, prajim ceapa cu putina sare. Adaugam apoi carnea de porc taiata cubulete si amestecam pentru a nu se lipi de oala. Dupa 2 -3 minute presaram sare,...Citeste continuarea
Rulada cu somon afumat si spanac
Postat de: iuliana_florentina in SomonSpanacul decongelat il stoarcem bine de lichid si il punem intr-un bol.Adaugam crema de branza,ouale,somonul tocat grob,ceapa tocata fin,sare si piper (nu exagerati cu sarea pentru ca somonul...Citeste continuarea
Paste cu ton, smantana si legume
Postat de: BucatariaS in SpaghetePastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine. In timpul in care pastele fierb, se prepara...Citeste continuarea
Prajitura cu piscoturi, mascarpone...
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe pun intr-o caricoara murele zdrobite putin cu furculita si zaharul se dau la foc mic doar cat sa se topeasca zaharul apoi se lasa la racit. Se adauga gelatina hidratata si topita pe baie de...Citeste continuarea
Pizza cu broccoli, piept de pui si...
Postat de: luminita20_2006 in PizzaAmestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in mijloc turnam apa calduta si amestecam, dupa care punem sarea si framantam aluatul. Se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Rosii deshidratate in ulei de...
Postat de: luminita20_2006 in ConserveSe spala rosiile si se taie felii de cca. 3-4 mm. Se pun pe o tava de copt cu hartie pergamentata se presoara de sus sare si se dau la cutor la foc mic mic timp de 1 ora sau 1 30 cat sa se...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriUntul se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, Se adauga oualae si smantana se amesteca sa se incorporeze dupa care aromele laptele si faina. Se framanta repede un aluat, nu prea mult sa nu...Citeste continuarea
Salata de bulgur cu rosii si ciuperci
Postat de: luminita20_2006 in SalateBulgurul se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu putin sare. Cand e gara se trece printr-un jet de apa rece. Rosiile se taie cuburi, patrunjelul marunt, iar ciupercile se soteaza in putin...Citeste continuarea
Creveti la gratar cu ananas
Postat de: luminita20_2006 in Fructe de mareAm decongelat crevetii dupa care am facut un amestec din sos soia, vin alb, miere si ghimbir si am pus creveti in marinada obtinuta si am lasat 30 min. Am taiat ananasul bucati si am...Citeste continuarea
Briose cu budinca de vanilie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBriose : Am pus in robot ouale,zaharul si esenta si am mixat pana zaharul s-a topit.Apoi am adaugat iaurtul si am mai mixat cca 5 min.La final am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful...Citeste continuarea
Tort cu aroma de lamaie si vanilie
Postat de: simona72 in TorturiPentru foi: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga sucul de limeta sau...Citeste continuarea
Pui pe sticla la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPuiul l-am spalat in interior si in exterior si l-am uns cu marinata preparata din ingrediente. Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat , boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul,sarea si...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu orez cremos in...
Postat de: Toamna07 in RataPulpele de rata le vom frige intr-o tigaie neaderenta si bine incinsa timp de 4 minute pe ambele parti . Acum ,le presaram cu sare si piper. Le dam la cuptor incins timp de 20 de minute. Le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de ness,...
Postat de: gaby_d in DulciuriBlat: Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat complet, compozitia formeaza tepi la atingere si se...Citeste continuarea
Tort cu doua creme
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai intai pregatim blaturile. Blat alb: Separam ouale. Galbenusurile la frecam cu uleiul;albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul;se pun galbenusurile peste albusuri,se adauga...Citeste continuarea
Crochete de lapte cu porumb si...
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem untul sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam bine. Lasam ca faima sa-si schimbe putin culoarea, fara insa sa se rumeneasca. Adaugam treptat laptele si amestecam energic, sa nu se formeze...Citeste continuarea
Peperonata cu muschi de porc la gratar
Postat de: geoline in PorcSe taie ceapa si se caleste impreuna cu usturoiul in cele 4 linguri ulei de masline. Dupa cateva minute se pun ardeii taiati in bucati mai mari egale si se mai lasa la calit circa 10 minute. Se...Citeste continuarea
Rulade de vițel cu sos de rosii
Postat de: ctlina in VitaIncălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. Se pun condimentele (sare,...Citeste continuarea
Orez simplu si délicios gatit in...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe pun ingredientele in vasul Tupperware, se pune capacul, se inchide vasul si se da la Microunde timp de 10 minute la 900 w. Se verifica daca apa a scazut si daca orezul este fiert. Este...Citeste continuarea
Carrot cake
Postat de: gabrielacuisine in TorturiMixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si isi tripleza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si incorporam. Intr-un vas separat, cernem ingredientele uscate: faina, praful de...Citeste continuarea
Prajitura usoara cu crema de lamaie...
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriSe pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2...Citeste continuarea
Pastai prajite
Postat de: geobucataras in Mancaruri de postPastaile le curatam de codite,le spalam bine, dupa care le punem intr-o oala la fiert cu putina sare,cand au fiert le scoatem afara le lasam la racit si le taiem in bucati mai mici.Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Prajitura cu caramel si ciocolata
Postat de: andaoana in PrajituriBlat: Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii. Avem nevoie de doua...Citeste continuarea
Fond brun de vita
Postat de: Sylvia in SosuriSecretul unui bun fon de vita este indelunga lui fierbere la foc mic si caramelizarea corecta a carnii si legumelor inainte de fierbere. Se curata, spala si taie bucati mari legumele (...Citeste continuarea
Spaghete Bolognese
Postat de: Pungasa_Rogue in SpagheteIntr-o cratita se pune apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand da in clocote, se pun spaghetele si se mai fierb putin la foc mic, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa aceea se ia cratita de...Citeste continuarea