Noua ne plac deserturile de orice fel.De aceasta data am ales acest Parfait fin si delicios.
Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar.
Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura de zahar.
Intr-un alt castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar.
In compozitia de galbenusuri se incorporeaza lichiorul de oua si apoi se adauga frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga albusurile cu grija.
Intr-o tigaie se caramelizeaza migdalele macinate cu o lingura de zahar si se lasa putin la racit apoi se pune in compozitia de Parfait.
Se toarna in forme care se pot introduce la congelator pentru cel putin 12 ore.Se poate lasa si de pe o zi pe alta.
Se desprinde cu un cutit de peretii formei si se toarna pe o farfurie.
Cand se serveste, se poate orna deasupra putin lichior si se decoreaza cu zmeura .
Doar cu 5 minute inainte de servire se scoate de la congelator!
1
Se poate orna dupa gustul fiecaruia cu un lichior -de preferat de oua sau frisca.
2
Se poate decora si cu cirese sau visine.
3
se poate orna si cu nuca macinata caramelizata.