cu multumiri, fata draga! Sa ai o primavara senina, asemeni ochilor tai blanzi.... >:d
Pentru coji:
Pentru crema:
Glazura si decor:
Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute.
Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit.
Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale.
Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Tapetam tavile cu hartie de copt, punem coca intr-un posh si formam in tava cojile de eclere.
Dam apoi tavile la cuptor si le coacem, fara a deschide usa cuptorului,15 minute la 220 grade, apoi micsoram temperatura la 180 si continuam coacerea cojilor alte 30 minute.
Scoatem cojile din cuptor, le lasam la racit pe un gratar iar dupa racirea complta le taiem transversal in jumatate.
Pentru crema amestecam intr-o oala cu fund dublu faina+zaharul+ouale.
Adaigam laptele rece, amestecam pana se omogenizeaza amestecul si transferam oala pe aragaz la foc mediu spre mic.
Amestecam in continuu pana se ingroasa crema si devine ca o budinca.
Tragem oala deoparte, adaugam zaharul vanilat, amestecam sa se topeasca, acoperim apoi oala cu folie aliumentara si lasam sa se raceasca crema complet.
Batem frisca cu mixerul la viteza mare, apoi incorporam cate o lingura de frisca in crema pana la epuizarea intregii cantitati.
Umplem cojile de ecler cu aceasta crema, presaram fulgi de ciocolata peste crema,le acoperim cu partile superioare ale cojilor si ornam apoi eclerele cu glazura de ciocolata topita in frisca lichida la foc mic.
O parte din eclere le-am decorat doar cu zahar pudra.
Oricum sunt delicioase... :x
Pofta buna!