Prajitură cu nucă si mac

de Angelica in Prajituri, 9 Mar 2015 | 11923 vizualizari

 

Rapida,usoara,economica si super gustoasa!!!Cam asta ar fi pe scurt caracterizarea acestei prajituri!
Spor la treaba si voua!
Enjoy!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de apa
  • -16 linguri de zahar praf
  • -16 linguri de faina
  • -1 praf de copt
  • -50 gr.mac macinat
  • -50 gr.nuca macinata
  • -50 gr.nuca de cocos
  • -putina sare
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -60 gr. amidon
  • -300 ml. lapte
  • -300 ml. frisca
  • -30 gr.cacao
  • -putina sare
  • -1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • -zeama de la o lamaie
  • -80-100 gr.zahar
  • -120 ml. apa
  • -1 lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitură cu nucă si mac:

*Pentru inceput pregatim blatul asa:

1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata.

2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare.

3. Punem intr-un castron albusurile de ou, adaugam apa si batem totul bine pana obtinem o spuma.

4. Adaugam zaharul.Continuam sa batem pana zaharul se topeste de tot si spuma este tare, lucioasa si sta pe tel.

5. Adaugam galbenusurile, amestecam usor, apoi punem pe rand amestecul de faina si cu un tel, cu miscari usoare de sus in jos omogenizam totul.

6. Luam o treime din toata compozitita si o punem in alt castron.Adaugam peste ea nuca de cocos si o incorporam usor.

7. In compozitia ramasa punem macul si nuca.La fel, omogenizam usor.

8. Turnam compozitia cu nuca si mac in tava pregatita anterior, nivelam usor cu o spatula, apoi deasupra punem si compozitia cu nuca de cocos.La fel, nivelam usor.

9. Dam tava la cuptor la foc mediu spre iute pana prajitura este aurie si trece testul scobiturii.

10. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

*Pregatim siropul asa:

1.Amestecam intr-un castronel toate ingredientele pana se topeste zaharul.

*Intre timp pregatim crema asa:

1. Intr-un castron amestecam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, amidonul, cacaua si cam 50 ml.de lapte.Restul laptelui il punem intr-o cratita la fiert pe foc.

2. Cand laptele incepe sa fiarba turnam galbenusurile si cu un tel amestecam constant pana compozitia incepe sa se ingroase si arata ca o budinca.

3. Cand este gata, luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.

4. Mixam budinca rezultata cand este racita cu frisca batuta separat si la sfarsit adaugam esenta de rom.Trebuie sa ne rezulte o crema pufoasa.

5. Insiropam bine blatul, ungem suprafata prajiturii cu crema de ciocolata, mai presaram putin mac sau nuca macinata...ce dorim ...dupa care prajitura este gata de servit.

Pofta duce va doresc!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu nucă si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trio