Placinta pescarului

de simona72 in Peste, 10 Mar 2015 | 9823 vizualizari

 

Nu, nu va ganditi la placintele noastre cu branza sau varza...M-am inspirat din bucataria britanica, mai bine zis de la Jamie Oliver. Aceasta, face parte la fel ca si placinta ciobanului sau a taranului, din mancarea poporului englez. La fel ca si celelalte placinte o veti gasi in multe variante. Mie personal la Jamie imi place ca-si pune amprenta pe preparatele lui. De exemplu, aici, mi-a placut in mod deosebit ca la piureul de cartofi a adaugat pasta tahini si lamaie. Il face mai altfel, aduce un mic "zvac" clasicului piure. In rest, am facut placinta dupa ingredientele de care eu dispuneam si dupa bunul meu gust. Eu am folosit macrou afumat, voi puteti folosii peste proaspat sau "resturile" de la un peste facut pe gratar...Nu ramane decat sa incercati reteta si sa-i aduceti o nota personala in functie de preferintele voastre...

 

INGREDIENTE

  • 1 macrou afumat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 2 linguri faina
  • 400-500 ml lapte cald
  • 1 cutie mica mazare
  • pentru piure-ul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • 1 praf de sare
  • 1-2 linguri pasta tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cub mic de unt
  • 1 legatura patrunjel
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • mai aveti nevoie de:
  • 1 lingura ulei de masline pentru uns tava
  • coaja rasa de lamaie pentru pus deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pescarului:

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert.

Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei de masline. Cand s-a incins uleiul si untul s-a topit se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina. Se adauga treptat laptele cald, amestecand mereu, pana sosul se leaga si ajunge la consistenta unui sos alb Bechamel. Se adauga un praf de sare, piper si nucsoara rasa si se amesteca. Adaugam mazarea si pestele peste sos, amestecam sa se incorporeze ingredientele. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline punem amestecul facut anterior.

Cartofii fierti se curata de coaja si se pasireaza ca pentru piure. Eu am trisat si am folosit robotul de bucatarie:))) Peste cartofi am adaugat sare dupa gust,1 lingura pasta tahini si am amestecat. Am gustat sa vad rezultatul si am mai adaugat inca o lingura de pasta tahini...voi puneti dupa gustul vostru. Am adaugat restul ingredientelor, adica: zeama de lamaie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, patrunjelul tocat si 1 cub mic de unt. Am amestecat toate ingredientele, iar piureul rezultat l-am pus rand pe rand cate o lingura peste amestecul de sos cu peste. Am mai ras deasupra putina coaja de lamaie si am dat vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.Placinta se serveste calda ca atare. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

daca nu va place gustul pastei tahini sau nu o gasiti de cumparat inlocuiti cu branza cheddar sau cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pescarului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

simona72 1

11.03.2015, 12:15

Ela cand vad sau citesc zeci de retete nu se poate sa nu fiu inspirata. De fapt, cand vad o combinatie care imi place si ma face curioasa imi doresc sa o incerc...cum a fost si la reteta asta...in piureul de cartofi Jami a pus tahini si lamaie. Mie imi face un clic in cap cand imi place ceva, pun in practica mai de la ei, mai de la mine si asta mi se pare grozav...asta imi place cand vine vorba de gatit...ca esti liber sa incerci orice....Hai ca pot sa sa-ti povestesc asa si nu mai termin te pupic si multumesc!

kukibella 1

11.03.2015, 12:24

Ina 1

11.03.2015, 19:13

waw!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste robalo cu scoici in tigaie