MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita:
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.
Glazura
Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.