Ciocolată de casă în foi de napolitane

de mirela0911 in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 4842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 400 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o mână de nuca tăiată
  • 100 g stafide
  • 2 foi de napolitane
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în foi de napolitane:

Se pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se încorporează și omogenizează compoziția. Se ia o foaie de napolitana și se toarnă peste ea toată ciocolata. Se nivelează repede apoi se pune deasupra cealaltă foaie. Se apasă cu palmele foaia pentru a se lipi de ciocolata. Se așează peste ea o greutate si se lasă până a doua zi, dupa care se porționează și se servește. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se poate renunța la stafide si se pune nucă mai multă.

2

Se lucrează repede cu ciocolata, cat este cslda, pentru a se putea întinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă