Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pasta Tartinabila {Mic Dejun}
Postat de: Valyvalentyna in Mancare copiiPunem la fiert ouale, pateul il punem intr- un vas mai maricel{castron] .Dupa ce ouale au fiert le curatam si luam galbenusurile si le pisam cu furculita impreuna cu pateul tocam patrunjelul...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa verde
Postat de: madab in Aperitive / GarnituriCureti ceapa , o speli si o tai bucatele mici. Intr-o tigaie pui ulei la incins si adaugi ceapa. Ouale le bati intr-un bol cu putina sare si le adaugi peste ceapa putin rumenita. Se rumeneste pe...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si...
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore. Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la...Citeste continuarea
Tort cu crema de ananas si nuca de...
Postat de: privatelaura in TorturiPastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Malai dulce cu ricotta
Postat de: momo121 in DulciuriFaina de malai, de grau, zaharul, praful de sare si bicarbonatul le amestecam intr-un bol, peste care punem ouale, uleiul, iaurtul acru, ricotta si esenta de vanilie apoi amestecam pana omogenizam...Citeste continuarea
Prajitura duo cu biscuiti si capsuni
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriPuneti la fiert 750ml lapte impreuna cu zaharul si amestecati bine amidonul cu galbenusurile.Cand clocoteste laptele,luati cateva linguri si le adaugati peste galbenusuri amestecand continuu sa nu...Citeste continuarea
Mini Cheesecake - cu crema de...
Postat de: ctlina in DulciuriIngredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine. Tapetati fundul formei cu hartie de copt...Citeste continuarea
Tarta "altfel "
Postat de: Adele in DulciuriDin clasica compozitie de muffins care intre timp a ramas la frigider,si se intarise ,am pregatit aluatul,adaugand laptele usor incalzit si amestecand cu un tel pana a devenit omogen.Treptat am...Citeste continuarea
Briose din aluat dospit cu...
Postat de: simona72 in PuiAluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute....Citeste continuarea
Prajitura bicolora la slow cooker...
Postat de: merisor67 in Slow CookerSeparam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste fiecare. Rasnim zaharul sa-l transformam in pudra. Macinam nuca, dar nu foarte fin. Mixam albusurile pana devin spumoase,...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu sos "verde"...
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeSe curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat....Citeste continuarea
Soupe de poisson - supa...
Postat de: mihaelar63 in SupeIn 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul si se alege carnea de pe oase . Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa ,...Citeste continuarea
Dejun"Buna dimineata"
Postat de: Catalinaflorea in Mancare copiiBanana si fulgii de ovaz se baga la robot si se amesteca bine pana devine o pasta;formati 6 fursecuri mici in tava pe o bucata de hartie de copt si bagati la cuptor pentru 5 minute pana se pot...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: raisha in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si...Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: timea in VitaFeliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei...Citeste continuarea
Tarta cu branza de oaie si de vaca
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriRadem branza pe razatoarea mica, amestecam cu 3 oua pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul dupa ce s-a dezghetat la temperatura camerei, il intindem putin cu sucitorul si decupam cu o...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si soia
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postLasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura. Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea...Citeste continuarea
Iepurasi umpluti
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul...Citeste continuarea
Coronita cu stafide si merisoare -...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriStafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la...Citeste continuarea
Zeama de cocos in stil Basarabean
Postat de: Ksenya in CiorbeSe pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe...Citeste continuarea
Budinca de panettone cu banane si...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriPanettonele se taie felii si se inmoaie in laptele batut cu galbenusuri si coaja de portocala Bananele se taie felii se pudreaza cu scortisoara si cu lingura de miere. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu oase de porc...
Postat de: merisor67 in CiorbeCuratam varza de primele foi si o tocam marunt. Presaram peste ea sare si piper si o lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete....Citeste continuarea
Negresa cu crema de branza
Postat de: geoline in PrajituriUntul se freaca spuma cu zaharul si se adauga pe rand cele 4 oua. Se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se adauga in amestec, la sfarsit adaugam sarea si ciocolata topita. Crema de...Citeste continuarea
Paine rustica cu nuci si chimen...
Postat de: rhapsody in Piine1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz....Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti de post
Postat de: gicuta69 in TorturiBlat de biscuiti: Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic. Cacaua o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam...Citeste continuarea
Drob de oaie cu vinete, in crusta...
Postat de: simona72 in OaieLasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se...Citeste continuarea
Aperitiv cu cascaval si mezeluri
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriTapetam cu hartie de copt o forma de tarta si asezam sub forma de evantai feliile de paine ajutandu-ne de un pahar pe care il punem in mijlocul tavii. La fiecare felie de paine asezonam cate o...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu naut si rosii
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime. Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator. Curatam ceapa, o tocam,...Citeste continuarea
Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriUmplutura: Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine. Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac (de post)
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de postDovleacul se curata si se da pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit. Se amesteca...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Adele in PrajituriSe pune laptele in oala cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, se da la foc potrivit. Intre timp intr-un vas cu ajutorul mixerului se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase, se adauga...Citeste continuarea
Placinta sarata cu branza si dovlecel
Postat de: timea in PizzaIntr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc...Citeste continuarea
Apple rings
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriTaiati cele 2 mere rondele si le curatati de mijloc. Amestecati faina cu praful de sare, de copt si scortisoara, adaugati laptele si oul, lingura de zahar si amestecati bine. Incingeti o...Citeste continuarea
Mamaliga delicioasa la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSe pune malaiul intr-o oala, se adauga apa rece si sarea. Se amesteca bine sa se desfaca malaiul in apa. Se pune oala pe foc mediu si se amesteca incet pana apa incepe sa fiarba (cand se vad...Citeste continuarea
Supa crema green
Postat de: Adele in SupeCuratam si spalam cartofii,broccoli,ceapa si zucchini(pe care ii lasam cu tot cu coaja) le tocam si le punem la fiert impreuna cu mazarea, cu putina sare si o lingura de ulei ,pentru 10 -15...Citeste continuarea
Rulada cu zmeura
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separi albusurile de galbenusuri de la 5 oua. 3. Mixezi separat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul...Citeste continuarea
Pizza cu mozzarella
Postat de: Catalinaflorea in PizzaPuneti cana cu suc de rosii intr-o tigaie incinsa si lasatil pana clocoteste, luati de pe foc si adaugati lingura de oregano. Aluatul: faceti maiaua din 2 linguri apa calduta, drojdie, zahar...Citeste continuarea
Ciocolata Bounty
Postat de: Toamna07 in DulciuriIntr-o craticiora, punem 200 ml smantana lichida (frisca lichida, lapte condensat), 4 linguri zahar si 2 linguri de unt gras sau margarina. Asezam vasul pe aragaz si lasam pana se dizolva zaharul....Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si desfacem coditele de palarii.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam ciupercile si cozile de...Citeste continuarea
Friptura de porc, in crusta de mustar
Postat de: merisor67 in PorcSpalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare. Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline. Il adaugam peste mustar , apoi...Citeste continuarea
Chifle cu mac si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in PiineFrecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...Citeste continuarea
Cornulete cu bors (de post)
Postat de: ela2015 in DulciuriIntr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul....Citeste continuarea
Mic dejun sau gustare sanatoasa
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriFelia de papaya se pune in blender,jumatate din piure se amesteca cu iaurtul.Intr-un pahar se aseaza un strat de iaurt,un strat de papaya,muesli sau ovaz si banana taiata felii. Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriTiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua tare fara zahar si se adauga lichiorul.Separam albusurile de galbenusuri,albusurile se zbat spuma tare cu un praf de sare si galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert tort Timea
Postat de: timea in TorturiBlat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare...Citeste continuarea
Salata de paste cu cartofi (de post)
Postat de: ela2015 in PasteSpalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente. Curatam ceapa si o tocam marunt....Citeste continuarea
Tort ciocolatos
Postat de: Catalinaflorea in TorturiIn bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua,...Citeste continuarea
Langosi cu gem de prune
Postat de: monik80 in DulciuriPunem laptele la incalzit si dizolvam drojdia in el.Intr-un vas punem faina,laptele cu drojdia,zaharul,sarea,margarina si incepem sa framantam,punem lapte putin cate putin si cele 2 linguri ulei....Citeste continuarea
Pizza cu de toate
Postat de: susu in PizzaEu am folosit faina pentru pizza 550 pentru ca nu am gasit altceva. Cantitatea de faina trebuie sa fie dubla fata de apa si se masoara cu aceeasi cana. Daca aluatul este prea moale mai adaugam...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu crema la rece...
Postat de: monik80 in DulciuriTiramisu reţetă originală Se face cafeaua si se lasa la racit.Intre timp facem crema conform instructiunilor de pe plic.Cand s-a racit cafeaua inmuiem piscoturile in ea,le aseazam pe o tava...Citeste continuarea