Pasca cu aluat de cozonac

de Retete_Haplea in Dulciuri, 7 Apr 2015 | 4407 vizualizari

 

Mai sunt câteva nopți până la Înviere
Cuptorul e încins, bucătăria-i vraiște,
Desertul delicios e gata de tăiere
Deocamdată, mielul încă … paște.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr. faina
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la portocala
  • 2 oua

Umplutura:

  • 400 gr branza dulce
  • 150 gr zahar
  • stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

- diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut
- laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul , adaugam pe rand coaja de portocala si coaja de lamaie
- punem faina in bolul in care framantam coca, in mijloc turnam drojdia diluata apoi amestecul de lapte, zahar si coaja de lamaie si portocala. Framantam bine. Adaugam intre timp si cele 2 oua si spre final incorporam in coca si uleiul. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen
- lasam la crescut la cald aproximativ 1 ora
- compozitia pentru umplutura o obtinem prin amestecarea branzei cu ouale, stafidele si zaharul
- am impartit aluatul in doua. O jumatate o impartim in trei mingiute. Din ele formam 3 suluri subtiri de lungime egala (suficient cat sa acopere circumferinta vasului). Apoi impletim in 3- Jumatatea de aluat se intinde intr-un vas cu peretii detasabili acoperit (diametru 25 cm) cu foaie de copt . Apoi intepam cu o furculita aluatul pt a nu creste foarte mult
- Asezam pe margine aluatul impletit  In mijloc adaugam amestecul de branza  pasca cu aluat de cozonac .Apoi ungem  cu galbenusul de ou
- Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200