Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie caldut nu fierbinte,iar in el adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.Cand maiaua a dospit o adaugam peste faina impreuna cu restul ingrendientelor si incepem sa framantam adaugand treptat si laptele caldut.Vom obtine un aluat nici prea moale nici prea tare pe care il lasam la dospit pt 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.Cand aluatul a dopit vom intinde aluatul cu sucitorul la un cm grosime si vom face forme cu ajutorul unui pahar.Le vom lasa la dospit pe masa de lucru inca 15 minute dupa care le prajim in uleiul bine incins.Se presara cu zahar pudra sau chiar le puteti umplea cu gem sau sa le glazurati cu glazura de ciocolata.
1
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!