Zilele acestea, se poate întâmpla Iepurașul să dea buzna-n casa ta: ”Ce mai faceți, oameni buni, aveți cheesecake cu capșuni?”
Ingrediente pentru blatul de biscuiti:
Ingrediente pentru crema:
Ingrediente pentru jeleul de capsuni:
Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm).
Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.Separat mixam frisca pana cand sta teapana. Omogenizam cu o spatula de silicon frisca in crema de branza. Gelatina (care a stat 10 minute in apa rece) se adauga in laptele fierbinte (acesta nu trebuie sa fiarba).
Lasam un minut sa se racoreasca, apoi adaugam treptat si incorporam in crema de branza.Adaugam crema de branza peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam la frigider pentru minin 4 ore. Apoi facem jeleu de capsuni: Mixam capsunile impreuna cu zaharul, apoi punem pe foc si lasam pana se dizolva zaharul. Separat lasam gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Luam de pe foc capsunile, lasam deoparte 1 minut , apoi adaugam gelatina.
Amestecul obtinut il turnam peste cheesecake.
Lasam la frigider minim 2 ore (de preferat peste noapte ), apoi servim.