Rotite cu nuca de cocos

de Aletta in Prajituri, 7 Apr 2015 | 5375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet de unt 300 g
  • 100 g cocos.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca de cocos:

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare.

Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.

CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.

ASAMBLARE:  Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Optional se pot stropi cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Aletta 1

09.04.2015, 20:31

Sunt foarte bune la gust. Le recomand celor ce le place cocosul! :*

Merisor 1

17.04.2015, 19:51

Foarte bune!

Aletta 1

24.06.2015, 20:28

Mulțumesc Merișor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori