Spune cheese… cake! Ca în poză.
Îti ajunge doar o doză
O felie, mai precis
Ca să te simți ca în vis.
Blat
Crema
Caramel
- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
- turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm)
- punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati
- Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand.
- mixam branza dulce amestecata cu crema de branza si zaharul pudra
- Adaugam cele 2 oua intregi pe rand, mixam , apoi adaugam treptat ciocolata topita si omogenizam
- Crema se intinde peste blatul de biscuiti
- Apoi bagam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade, pana se rumeneste frumos. ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa si crapa).
- Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul
- Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea orna