Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chec "zebra" cu pudra de roscove
Postat de: ela2015 in PrajituriIn vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde...Citeste continuarea
Prăjitură cu mousse de coacăze
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriBlatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile,...Citeste continuarea
Mancare scazuta de spanac
Postat de: ela2015 in Mancaruri de legumePregatim 2 tigai (intr-una vom praji ceapa, iar in cealalta vom gati spancul). Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem la incins cateva linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa...Citeste continuarea
Supa de ciuperci
Postat de: Ksenya in SupeHribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa. Intr-o oala incapatoare se toaca legumele si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga...Citeste continuarea
Pipote cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carnePipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte). Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se...Citeste continuarea
Omleta cu praz,sunca si cascaval
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSunca si prazul le taiem feliute subtiri. Intr-o tava punem putin ulei si calim prazul si sunca. Cascavalul se rade. Oale se bat cu sare si piper si se rastoarna peste sunca si prazul calit....Citeste continuarea
Pandispan cu fructe
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriCapsunile si prunele se spala bine si le taiem felii. Se tin intr-un bol cu zahar. Portocala o curatam de coaja si o taiem felii. Preparam pandispanul: dupa separarea oualelor, batem albusurile...Citeste continuarea
Negresa cu mere (de post)
Postat de: mirela0911 in PrajituriApa, zahărul si zahărul vanilat se amestecă bine până ce acesta se topește. Se adaugă uleiul si merele razalite din borcan. Restul ingredientelor se amestecă împreună apoi se...Citeste continuarea
Supă cremă de legume
Postat de: CulinaryRainbow in SupeDupă cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor. Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron,...Citeste continuarea
Porc in sos caramel
Postat de: ctlina in PorcPune carnea într-un recipient cu 20 grame de zahar, 3 linguri sos de peste și pudra Knorr. Se amestecă bine si se lasa la marinat 30 de minute. Faceti un caramel...Citeste continuarea
Prăjitură cu mere
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriFrământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți...Citeste continuarea
Caș de oaie marinat în stil...
Postat de: CulinaryRainbow in ConserveAm pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. Rând pe rând am...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: ctlina in SalateSe pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Se prepară sosul (muștar, sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat....Citeste continuarea
Biscuiti cu susan
Postat de: andaoana in PrajituriUntul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea
Salată de leurdă cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in SalateSe spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs. Nu de foarte multă vreme am...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de foietaj
Postat de: violeta30 in DulciuriAluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: violeta30 in DulciuriSe separa galbenusurile care se bat cu zaharul, sarea si uleiul, albusurile se bat spuma, se amesteca ambele compozitii si se pune faina cu praful de copt in ploaie si coaja rasa de lamaie, se...Citeste continuarea
Placinta cu carne si ciuperci
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriDaca avem foietaj congelat,il lasam in frigider cateva ore sa se decongeleze. Taiem cuburi ardeiul gras si il punem intr-o tigaie cu putin ulei (eu am folosit o tigaie de ceramica la care nu am...Citeste continuarea
Malai dulce
Postat de: Andra_h in DulciuriPreincalziti cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol toate ingredientele uscate si le amestecam cu telul.In alt bol batem bine oul dupa care adaugam laptele si uleiul iar la final inglobam...Citeste continuarea
Doughnuts
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriZaharul și laptele se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește. Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și...Citeste continuarea
Paste spirale cu sos de carne si...
Postat de: Andra_h in PastePunem intr-o oala apa cu o lingurita de sare la fiert pentru paste iar intre timp ne ocupam de sos. Punem intr-o cratita un pic de ulei cat sa puteti cali ceapa pe care ati taiat-o marunt impreuna...Citeste continuarea
Lasagna cu praz, salata verde si...
Postat de: simona72 in LasagnaPentru umplutura cu salata : se taie capatul verde al prazului, se taie in doua pe lungime si se spala prazul si printre frunze. Se toaca in felii subtiri si se pune la calit in 2-3 linguri ulei...Citeste continuarea
Supa cu galuste
Postat de: daniastefania in SupePentru inceput se curata legumele. Ceapa se toaca marunt, morcovii si cartofii se taie patratele. Punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii. Se mai calesc 5 minute. Se...Citeste continuarea
Cozonac cu caramel, nuci si arahide...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut...Citeste continuarea
Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriSe pun zaharul și laptele intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald....Citeste continuarea
Salata de primavara
Postat de: simona72 in SalateCartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Cartofii sunt fierti atunci cand intra cu usurinta o furculita in ei. Se scot intr-un castron in care am pus apa rece cu...Citeste continuarea
Ștrudel cu mere
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriFramantam toate ingredientele, in afara de unt . Vom obține un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana cand iși va dubla volumul. Intre timp, intindem o bucata de folie...Citeste continuarea
Ruladă cu brânză dulce și...
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriPregatiți umplutura de branza intr-un vas incapator, amestecand toate ingredientele o data. Mixați compoziția pana veți obține o crema densa de branza. In alte doua vase incapatoare...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: cristeena20 in DulciuriTiramisu reţetă originală Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine. Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit....Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: momo121 in PuiCuratam bine copanele de pene/puf (eu le-am parlit putin la flacara aragazului) si le spalam cu apa rece. Intr-un bol punem condimentele din plic cu 50ml ulei de masline, omogenizam...Citeste continuarea
Coada de vitel cu naut si paste
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneAcest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...Citeste continuarea
Prajitura inteligenta
Postat de: gicuta69 in DulciuriUntul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc...Citeste continuarea
Supă cremă de broccoli, un...
Postat de: CulinaryRainbow in SupeCum se prepara Supă cremă de broccoli, un deliciu plin de vitamine: Fierbeți o supa de legume din pastarnac, morcov , țelina și cartof ( nu uitați sa adaugați un praf de ...Citeste continuarea
Gnocchi de cartofi
Postat de: Adele in PasteCartofii fierti (calzi)se curata de coaja si se sdrobesc cu ajutorul ustensilei pentru pregatit pireu(eu am folosit un schiacciapatate,cu ajutorul caruia am zdrobit cartofii fara sa-i mai curat)...Citeste continuarea
Tort de ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiPentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie. Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam...Citeste continuarea
Briose cu cartofi, porumb si tofu
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde,...Citeste continuarea
Chec umed cu coacăze și ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriMixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason. In continuare adaugam jumatate din...Citeste continuarea
Supă acrișoară cu praz și...
Postat de: CulinaryRainbow in SupeÎntr-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez...Citeste continuarea
Savarine
Postat de: ellytheutzu in DulciuriLaptele caldut (150 ml) se amesteca cu putina faina, drojdia maruntita, jumatate din zahar si un praf de sare si se lasa la loc caldut 30 minute ca sa dospeasca. Dupa ce a dospit, adaugam...Citeste continuarea
Frittata (omleta cu legume)
Postat de: luminitzaschiau in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si ii prajim in tigaie cu putin ulei. Tocam restul legumelor si le calim 3 min in tigaie. Batem ouale bine si le amestecam cu laptele si condimentam cu sare si piper....Citeste continuarea
Rulada de carne tocata
Postat de: luminitzaschiau in PorcCarnea de porc tocata se condimenteaza cu sare , piper, ghimbir, cardamom si turmeric. Pe un bambus de rulouri asezam feliile de bacon (jumatate din cantitate) in asa fel incat sa se suprapuna...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: violeta30 in PrajituriSeparam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le...Citeste continuarea
Ruladă aperitiv, cu carne tocată
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriCarnea de pui am tocat-o si am condimentat-o. Am scos carnea din cârnaţi. Morcovul si ouale le-am fiert. Pe o folie am întins carnea de pui iar peste ea am pus carnea de...Citeste continuarea
Escalop de viţel
Postat de: diaconta in VitaFeliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi. Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am...Citeste continuarea
Friptura "boiereasca"
Postat de: violeta30 in PuiSe pun pulpele de pui (spalate in prealabil) intr-un vas de yena, apoi carnaciorii peste care se presara ciupercile taiate in patru. Presaram sare si condimente peste carne si ciuperci, stropim cu...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: diaconta in DulciuriPentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa...Citeste continuarea
Stiuca la gratar in foaie de copt
Postat de: violeta30 in PesteCuratam pestele de intestine, scoatem branhiile, apoi il spalam bine sa nu ramana urme de sange. Nu dam solzii jos. Il stergem cu prosoape de hartie pentru a nu ramane urme de apa si il saram atat...Citeste continuarea
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriPieptul de pui l-am taiat felii,l-am condimentat si l-am prajit în tigaie,dupa care l-am taiat bucati mai mici. Legumele mexicane si broccoli le-am fiert în apa cu sare....Citeste continuarea
Red Velvet Cake
Postat de: diaconta in TorturiAm tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt. Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua....Citeste continuarea
Gris cu lapte si stafide
Postat de: violeta30 in Mancare copiiSe pune laptele la fiert, dar nu se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si adaugam grisul in ploaie, avand grija sa amestecam bine ca sa nu formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat adaugam zaharul...Citeste continuarea