A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chec "zebra" cu pudra de roscove

Postat de: ela2015 in Prajituri

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde...Citeste continuarea

Prăjitură cu mousse de coacăze

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile,...Citeste continuarea

Mancare scazuta de spanac

Postat de: ela2015 in Mancaruri de legume

 Pregatim 2 tigai (intr-una vom praji ceapa, iar in cealalta vom gati spancul).  Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem la incins cateva linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa...Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de: Ksenya in Supe

Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa. Intr-o oala incapatoare se toaca legumele  si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga...Citeste continuarea

Pipote cu ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Pipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte). Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se...Citeste continuarea

Omleta cu praz,sunca si cascaval

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Sunca si prazul le taiem feliute subtiri. Intr-o tava punem putin ulei si calim prazul si sunca. Cascavalul se rade. Oale se bat cu sare si piper si se rastoarna peste sunca si prazul calit....Citeste continuarea

Pandispan cu fructe

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Capsunile si prunele se spala bine si le taiem felii. Se tin intr-un bol cu zahar. Portocala o curatam de coaja si o taiem felii. Preparam pandispanul: dupa separarea oualelor, batem albusurile...Citeste continuarea

Negresa cu mere (de post)

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Apa, zahărul si zahărul vanilat se amestecă bine până ce acesta se topește. Se adaugă uleiul si merele razalite din borcan. Restul ingredientelor se amestecă împreună apoi se...Citeste continuarea

Supă cremă de legume

Postat de: CulinaryRainbow in Supe

După cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor. Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron,...Citeste continuarea

Porc in sos caramel

Postat de: ctlina in Porc

Pune carnea într-un recipient cu 20 grame de zahar, 3 linguri sos de peste și pudra Knorr. Se amestecă bine si se lasa la marinat 30 de minute. Faceti un caramel...Citeste continuarea

Prăjitură cu mere

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți...Citeste continuarea

Caș de oaie marinat în stil...

Postat de: CulinaryRainbow in Conserve

Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc.  Rând pe rând am...Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: ctlina in Salate

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Se prepară sosul (muștar, sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat....Citeste continuarea

Biscuiti cu susan

Postat de: andaoana in Prajituri

Untul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea

Salată de leurdă cu ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Salate

Se spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs. Nu de foarte multă vreme am...Citeste continuarea

Cremsnit cu aluat de foietaj

Postat de: violeta30 in Dulciuri

Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste...Citeste continuarea

Pandispan cu visine

Postat de: violeta30 in Dulciuri

Se separa galbenusurile care se bat cu zaharul, sarea si uleiul, albusurile se bat spuma, se amesteca ambele compozitii si se pune faina cu praful de copt in ploaie si coaja rasa de lamaie, se...Citeste continuarea

Placinta cu carne si ciuperci

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Daca avem foietaj congelat,il lasam in frigider cateva ore sa se decongeleze. Taiem cuburi ardeiul gras si il punem intr-o tigaie cu putin ulei (eu am folosit o tigaie de ceramica la care nu am...Citeste continuarea

Malai dulce

Postat de: Andra_h in Dulciuri

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol toate ingredientele uscate si le amestecam cu telul.In alt bol batem bine oul dupa care adaugam laptele si uleiul iar la final inglobam...Citeste continuarea

Doughnuts

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Zaharul și  laptele  se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește. Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și...Citeste continuarea

Paste spirale cu sos de carne si...

Postat de: Andra_h in Paste

Punem intr-o oala apa cu o lingurita de sare la fiert pentru paste iar intre timp ne ocupam de sos. Punem intr-o cratita un pic de ulei cat sa puteti cali ceapa pe care ati taiat-o marunt impreuna...Citeste continuarea

Lasagna cu praz, salata verde si...

Postat de: simona72 in Lasagna

Pentru umplutura cu salata : se taie capatul verde al prazului, se taie in doua pe lungime si se spala prazul si printre frunze. Se toaca in felii subtiri si se pune la calit in 2-3 linguri ulei...Citeste continuarea

Supa cu galuste

Postat de: daniastefania in Supe

Pentru inceput se curata legumele. Ceapa se toaca marunt, morcovii si cartofii se taie patratele. Punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii. Se mai calesc 5 minute. Se...Citeste continuarea

Cozonac cu caramel, nuci si arahide...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut...Citeste continuarea

Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Se pun zaharul și  laptele  intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald....Citeste continuarea

Salata de primavara

Postat de: simona72 in Salate

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Cartofii sunt fierti atunci cand intra cu usurinta o furculita in ei. Se scot intr-un castron in care am pus apa rece cu...Citeste continuarea

Ștrudel cu mere

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Framantam toate ingredientele, in afara de  unt . Vom obține un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana cand iși va dubla volumul. Intre timp, intindem o bucata de folie...Citeste continuarea

Ruladă cu brânză dulce și...

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Pregatiți umplutura de branza intr-un vas incapator, amestecand toate ingredientele o data. Mixați compoziția pana veți obține o crema densa de branza. In alte doua vase incapatoare...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine. Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit....Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Postat de: momo121 in Pui

Curatam bine copanele de pene/puf (eu le-am parlit putin la flacara aragazului) si le spalam cu apa rece. Intr-un bol punem condimentele din plic cu 50ml ulei de masline, omogenizam...Citeste continuarea

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...Citeste continuarea

Prajitura inteligenta

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc...Citeste continuarea

Supă cremă de broccoli, un...

Postat de: CulinaryRainbow in Supe

Cum se prepara Supă cremă de broccoli, un deliciu plin de vitamine: Fierbeți o supa de legume din pastarnac,  morcov , țelina și cartof ( nu uitați sa adaugați un praf de ...Citeste continuarea

Gnocchi de cartofi

Postat de: Adele in Paste

Cartofii fierti (calzi)se curata de coaja si se sdrobesc cu ajutorul ustensilei pentru pregatit pireu(eu am folosit un schiacciapatate,cu ajutorul caruia am zdrobit cartofii fara sa-i mai curat)...Citeste continuarea

Tort de ciocolată

Postat de: CulinaryRainbow in Torturi

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie. Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam...Citeste continuarea

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde,...Citeste continuarea

Chec umed cu coacăze și ciocolată

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Mixam  untul  moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de  sare  și pudra de anason. In continuare adaugam jumatate din...Citeste continuarea

Supă acrișoară cu praz și...

Postat de: CulinaryRainbow in Supe

 Într-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: ellytheutzu in Dulciuri

Laptele caldut (150 ml) se amesteca cu putina faina, drojdia maruntita, jumatate din zahar si un praf de sare si se lasa la loc caldut 30 minute ca sa dospeasca. Dupa ce a  dospit, adaugam...Citeste continuarea

Frittata (omleta cu legume)

Postat de: luminitzaschiau in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii feliem si ii prajim in tigaie cu putin ulei. Tocam restul legumelor si le calim 3 min in tigaie. Batem ouale bine si le amestecam cu laptele si condimentam cu sare si piper....Citeste continuarea

Rulada de carne tocata

Postat de: luminitzaschiau in Porc

Carnea de porc tocata se condimenteaza cu sare , piper, ghimbir, cardamom si turmeric. Pe un bambus de rulouri asezam feliile de bacon (jumatate din cantitate) in asa fel incat sa se suprapuna...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: violeta30 in Prajituri

Separam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le...Citeste continuarea

Ruladă aperitiv, cu carne tocată

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Carnea de pui am tocat-o si am condimentat-o. Am scos carnea din cârnaţi. Morcovul si ouale le-am fiert. Pe o folie am întins carnea de pui iar peste ea am pus carnea de...Citeste continuarea

Escalop de viţel

Postat de: diaconta in Vita

Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi. Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am...Citeste continuarea

Friptura "boiereasca"

Postat de: violeta30 in Pui

Se pun pulpele de pui (spalate in prealabil) intr-un vas de yena, apoi carnaciorii peste care se presara ciupercile taiate in patru. Presaram sare si condimente peste carne si ciuperci, stropim cu...Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o  cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa...Citeste continuarea

Stiuca la gratar in foaie de copt

Postat de: violeta30 in Peste

Curatam pestele de intestine, scoatem branhiile, apoi il spalam bine sa nu ramana urme de sange. Nu dam solzii jos. Il stergem cu prosoape de hartie pentru a nu ramane urme de apa si il saram atat...Citeste continuarea

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui l-am taiat felii,l-am condimentat si l-am prajit în tigaie,dupa care l-am taiat bucati mai mici. Legumele mexicane si broccoli le-am fiert în apa cu sare....Citeste continuarea

Red Velvet Cake

Postat de: diaconta in Torturi

Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt. Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua....Citeste continuarea

Gris cu lapte si stafide

Postat de: violeta30 in Mancare copii

Se pune laptele la fiert, dar nu se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si adaugam grisul in ploaie, avand grija sa amestecam bine ca sa nu formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat adaugam zaharul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]