Savarine din aluat dospit

de Merisor in Prajituri, 19 Apr 2015 | 11240 vizualizari

 

De cand am vazut reteta Diei, mi-a ramas gandul la aceste savarine, care sunt preferatele lui Adi si ale unuia din baietii mei, asa ca le-am executat.
Multumesc Dia, pentru ca mi-ai atras atentia cu reteta ta si asa le-am satisfacut si eu poftele baietilor mei! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic drojdie uscata(7 gr)
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • 250 gr frisca lichida(Hulala)
  • Pentru ornat:
  • 300 gr dulceata de trandafiri
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine din aluat dospit:

Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.

Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.

Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.

Ungem cu putin ulei de masline sau unt, formele de savarine, daca avem, daca nu, folosim forme de briose ca in cazul meu.

Punem cu lingura din aluat in forme, cat sa le umplem 3/4, apoi mai lasam aluatul la crescut 15 minute si in forme, dupa care coacem savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc, pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam esenta.

Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine.

Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.

Taiem un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formam rotocoale de frisca, bine mixata, apoi acoperim cu capacelul decupat.

Peste capacel intindem dulceata de trandafiri si dam savarinele la rece pentru 20-30 de minute.

Sun foarte bune reci, de la frigider.

 

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Andra_Constantinescu 1

23.04.2015, 10:54

Oooo...ai facut savarine si eu n-am vazut ... foarte bune

Panacris 1

30.04.2015, 14:16

Aurelia 07_07 1

25.03.2016, 14:57

Vai ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine