Ratatouille

de raluca95 in Mancaruri de legume, 17 Apr 2015 | 2942 vizualizari

 

Stiti desenele acelea faimoase cu soricelul Remy? Le-am vazut de zeci de ori si ultima reteta m-a atras asa ca am zis sa incerc :D

 

INGREDIENTE

  • 300 ml suc rosii
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • vegeta
  • ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 3 cepe
  • 3 rosii
  • o vanata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Incepem prin a face "sosul": dam pe razatoarea mica cei doi morcovi si ii calim in ulei de masline, cand s-au calit adaugam doua linguri bune de pasta de ardei, 2 lingurite de vegeta (dupa gust, depinde si de vegeta cat e de sarata), sucul de rosii si usturoiul tocat, lasam sa dea un clocot si oprim focul. Lasam sa se racoreasca si intre timp feliem toate legumele.

Punem jumatate din sos in tava si il intindem, apoi aranjam legumele alternat; cand am terminat de asezat legumele punem restul de sos si il intindem uniform, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180/190 de grade cam 35/40 de minute, dupa care verificam legumele si le mai lasam fara folie putin.

Sunt foarte gustoase simple sau ca garnitura la carne. Sper sa va placa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille