Pigna di pasqua

de Catalinaflorea in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 2475 vizualizari

 

Dulce de Paste italian(antic)care se prepara la tara mai mult,eu am aflat de el in zona S. di Abruzzo si e foarte bun. Nu am apucat sa fac poza intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • jumatate cubulet drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • o esenta rom
  • 500 g faina
  • 2 ciocolate negre
  • o ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • jumatate de ciocolata rupta bucatele
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pigna di pasqua:

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in care drojdia a crescut preparati crema de ciocolata:topiti pe abur ciocolatile,adaugati cacaoa apoi laptele si amestecati bine,la sfarsit puneti amidonul si lasati din nou pe abur pana devine cremoasa. Luati de pe foc si lasati la racit bine,apoi adaugati untul si mixati bine cam 5 8 minute. La sfarsit puneti ciocolata sfarmata.

Aluatul il imparteti in 2: jumatate o puneti in tava (aluatul nu va fi usor de intins,dar daca e imposibil adaugati faina) Adaugati ciocolata deasupra lasand cam 5 centimetri distanta fata de margine si cealata bucata de aluat. Apasati bine marginile sa se lipeasca. Bagati la cuptor la 180 de grade pentru 40-50 minute. Cine vrea o poate glazura cu zahar(zahar pudra amestecat cu putina apa pana devine lichida), cu bombonele colorate sau ciocolata.

Noi am tinut-o si la congelator, este foarte buna dupa, are consistenta unei turte dulci umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pigna di pasqua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.04.2015, 19:41

Rocsi 1

18.04.2015, 21:39

Buna

Geanina87 1

19.04.2015, 21:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trufe