Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 3517 vizualizari

 

Multumesc Timea :-*.... am tras cu ochiul, am combinat si a iesit o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat:

6 oua,

150 g zahar,

4 linguri apa,

150 ml ulei,

150 g nuca,

160 g faina,

un varf de lingurita de sare,

un plic praf de copt

Crema ganache:

280 g ciocolata amaruie,

250 ml smantana pentru frisca ( Dorna, grasime 35%),

doua linguri zahar pudra

Ornat:

ciocolata rasa

krantz ( 5 linguri zahar si 4 linguri de nuca)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata:

Blat:  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o lingura de lemn/spatula de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. 

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara. Se pune compozitia si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 25 minute, foc mediu. Se face testul scobitorii.Cand este gata, blatul se da la rece.

Crema ganache: smantana se pune la foc impreuna cu ciocolata rupta in bucati si zaharul. Se lasa, amestecandu-se continuu, pana ajunge la punctul de fierbere. Se pune la rece cateva ore. Eu am lasat-o putin la rece dupa care am racit-o in congelator vreo ora. Dupa care se ia se mixeaza bine pana devine o crema pufoasa. 

Krantz: intr-o cratita se pune la caramelizat zaharul. Atentie sa nu se arda! Cand zaharul devine o masa lichida se adauga nuca. Compozitia se pune pe o foaie de hatie de copt. Atentie la abur! Se lasa la racit dupa care se pizeaza. 

Asamblare: peste blatul cu nuca am asezat crema, peste crema ciocolata razuita si krantzul. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

19.04.2015, 15:47

Geanina87 1

19.04.2015, 21:22

mirela0911 1

20.04.2015, 14:31

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre