Azi 17 apr e ziua de nastere a celei mai bune prietene,ne stim de 34 de ani,wow,o tona de ani.......ea e Gabriela si Catalina e nepoata ei,care este nascuta maine pe 18, deci le-am cuplat pe amandoua intr-un tort....zic de acuma ca m-am straduit sa fac ceva frumos, mie nu prea-mi place.....nici nu sunt la parametrii de functionare, dar n-am scuza...in fine, mai bine scriu ce am prestat,ca sigur uit... Sectiunea si eu sunt curioasa cum este, dar maine o aflu,sper sa ajung cu tortul intact.....
Blat galben :
Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se tapeteaza o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se toarna blatul in forma si se da forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie in doua.
Blat maro :
Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se amesteca cu faina si cacaoa, la final se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace in aceiasi forma ca si blatul galben.
Crema de ciocolata amara :
Cele 3 foi de gelatina se pun la hidratat in apa rece. Ciocolata cu zaharul pudra, cacaoa, 100 ml smantana dulce si 50 ml frisca lichida se pun la topit, nu trebuie sa fiarba. Dupa ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc cratita se storc foile de gelatina si se adauga in ciocolata, se omogenizeaza. Se lasa la rece cca 30 min, apoi se adauga restul de frisca lichida batuta spuma tare.
Dupa ce am facut prima crema trecem la montarea tortului. Pe o farfurie asezam inelul formei de tort in care am copt blaturile, apoi asezam o folie alimentara. Asezam primul blat galben insiropat cu sirop de capsuni ( nu foarte mult),apoi asezam crema de ciocolata amaruie. Bagam farfuria la frigider si ne apucam sa pregatim crema a doua.
Crema de ciocolata cu lapte:
Se procedeaza la fel ca la prima crema. Dupa ce am pregatit crema scoatem din frigider farfuria, asezam blatul galben insiropat, asezam crema de ciocolata cu lapte si bagam din nou la frigider cat timp pregatim crema alba.
Crema de ciocolata alba:
Acelasi procedeu ca la cele doua creme. Dupa ce a facut crema scoatem farfuria din frigider, asezam blatul maro pe care l-am insiropat si turnam crema alba. Bagam la frigider si lasam pana a doua zi cand pregatim jeleul.
Jeleu de capsuni :
Capsunile le-am lasat la dezghetat de seara,apoi le-am pus intr-o cratita cu tot cu zeama lasata,am adaugat siropul de capsuni si am pus la fiert,pana a inceput sa dea in clocot,am adaugat amidonul si am amestecat bine.Mai lasam sa fiarba cateva minute.Tragem cratita deoparte si adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece.Omogenizam bine si apoi trecem tot continutul printr-o sita mai deasa.
Dupa ce s-a racorit suficient turnam jeleul peste tort si lasam sa se inchege.apoi ne apucam de ornat.
Topim ciocolata amara si o intindem pe folia cu bule ( n-am avut o folie de dimensiunea tortului si initial am zis ca o fac din doua bucati, dar m-am razgandit ), lasam sa se racoreasca cat sa putem sa lipim folia pe tort fara sa curga ciocolata. Dupa ce am lipit folia pe tort, am bagat 10 min la congelator sa se intareasca bine. Dupa ce s-a intarit am scos folia usor, apoi am ornat partea ramasa goala cu frisca si floricele de martipan.
1
rabdare, cam asta-i tipsul principal