Ratotă, ouă jumări, omletă... sunt unul și-același lucru. Șunca, brânza sau cașcavalul, un strop de lapte sau ciupercile, fac mereu din acest preparat, un mic-dejun de nerefuzat.
Eu vă propun azi o altă variantă pentru prima masă a zilei, una mai specială realizată după rețeta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie îmi place cel mai mult.
Este pufoasă, are o savoare deosebită și este nemaipomenită mai ales în această perioadă când ceapa verde autohtonă se găsește din belșug.
Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul.
Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată.
Când ouăle au început să se închege am adăugat sarea, piperul și smântâna.
La final, am adăugat și codițele de ceapă verde tăiate mărunt.
Deși pare că ar trebui preparată în destul de mulți pași rețeta este, defapt, una foarte simplă. Cu siguranță, o dată încercată, o veți repeta cu mare drag.
Poftă bună!
1
Se poate servi pe felii de pâine prăjită alături de câteva rondele de dovlecel rumenite în tigaia grill.
2
Stropiți totul cu un strop de ulei de măsline sau de porumb. Acesta va accentua aromele din farfuria dumneavoastră.