Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2015 | 7476 vizualizari

 

Prepar adesea aceasta omleta, la sfarsit de saptamana cand se aglomereaza frigiderul cu diverse preparate din carne, cum ar fi: chiftele, friptura sau diverse mezeluri.
Este o combinatie satioasa, care poate fi servita fie la micul dejun, langa un pahar de iaurt, fie la cina, simpla sau cu muraturi alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 4 oua
  • 8 felii fleica de porc usor afumata
  • 8 chiftele
  • 20 g unt
  • sare dupa gust
  • busuioc pentru cartofi
  • piper
  • 1 crenguta rosii cherry
  • putin cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne:

Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu.

Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati si feliati.

Se presara peste ei, sare si busuioc si se da vasul la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Dupa coacere, transferam cartofii in vasul in care vom pregati omleta, pe care de asemeni l-am uns cu putin unt.

Asezam printre cartofi chiftelele taiate in doua si fleica de porc, de asemeni feliata mai marunt.

Amestecam cele 4 oua cu putina sare si piper si le intindem peste ingredientele din vas.

Asezam la mijloc si crenguta de rosii si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand omleta este gata.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, am presarat peste omleta si putin cascaval ras.

Se serveste calda, fara paine, cu legume sau muraturi, sau cu un pahar de iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta in straturi