Turte Samarcande

de tarasmariana in Piine, 17 Apr 2015 | 4200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 pahare de faina (200g/paharul)
  • 50 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 800 ml apa
  • 15 g drojdie
  • 15 g sare
  • Susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte Samarcande:

Intr-un vas mare, punem toate ingredientele uscate, amestecam, adaugam uleiul, apa calda si framantam aluatul 5 minute. Acoperim vasul si il lasam la dospit pentru 10 minute. Dupa aceea, mai framantam inca  30 de minute si se mai lasa la dospit 1,30 minute.

Cand aluatul a crescut, il impartim in 9 bucati si se fac niste bile, mai lasam inca 2-3 minute.

Luam bila de aluat, o intindem cu sucitorul, se face un model in mijlocul turtei si punem cate 2-3 turte intr-o tava tapetata cu hartie si le ungem cu putina apa si preseram susan deasupra.

Incalzim cuptorul la 300° si punem turtele la cuptor timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte Samarcande" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa