SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

de Panacris in Peste, 18 Apr 2015 | 14673 vizualizari

 

Au tot vorbit la TV zilele astea de scrumbia minunată de la Dunăre, îi spuneam lui Gabi, că pește din ăsta încă n-am mâncat, am tot cerut când am fost la mare, chipurile îl aveau în meniu, dar nu pentru perioada de vară ( Așa că Gabi, adică TataZmeu s-a dus la ”pescuit” și m-a liniștit. L-am curățat, l-am dat cu sare, i-am băgat în burtă rozmarin și lămâie așa am văzut la Motan, iar acum așteaptă cuminte grătarul. Azi i-a venit sorocul;) Tare bun, deși are multe oase, dacă e gătit bine nu se mai simt. Alături am preparat repejor o mămăliguță și o zeamă de saramură, și asta e premieră:d Una peste alta totul a fost minunat. Vă aduc rețeta de începător în ale saramurii de pește;) Pentru saramură m-am inspirat de la Ina și MVMih :D ;) Mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Scrumbie de Dunăre 4 bucăți cca. 1000 g,
  • Sare iodată,
  • Rozmarin proaspăt 4 crenguțe,
  • PENTRU SARAMURĂ:
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 3-4 bucăți,
  • Ardei iute verde 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 2-3 fire,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Mix de piper (alb, roșu, negru, coriandru) 1 linguriță,
  • Sare iodată,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Leuștean verde 1 fir,
  • roșii cubulețe ½ conservă de la SunFood
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în frigider, acoperit într-un vas până a doua zi, sau minim 3 ore.

Peșetele se curăță de sarea în exces, apoi se crestează pe toată suprafața lui, asta ca să se prăjească și oasele bine :d, se coace pe grătar. Între timp se prepară saramura. Legumele se curăță se toacă mărunt, ideal ar fi fost să fie gătite pe grătar, dar n-am avut loc, așa că le-am copt în DryCooker;)

După ce s-au rumenit legumele, se transferă într-un vas, se adaugă apă, cca. 1000 ml., se asezonează de sare piper și foaie de dafin, se lasă la clocotit cca. 5 minute, după primul clocot, apoi se adaugă verdețurile tocate mărunt și se oprește focul. Se lasă acoperit până ce se servește lângă pește și un pui de mămăligă. Spor și succes! 

Daca ti-a placut reteta noastra "SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu somon si mozzarela