Tarta cu mere buchet de trandafiri este creatia celebrului bucatar francez Alain Passard.
Mai greu de facut decat o tarta obisnuita, dar ce rezultat ....... frumos, original și delicios.
Am facut reteta mea obisnuita - doar decorul reamintește creatia lui de Alain Passard.
Pentru aluat:
Pentru compotul de mere :
Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.
Se pun toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa sa se odihneasca o ora la frigider.
Se curata merele și se dau pe razatoare
Gatiti merele cu untul, zahărul și scorțișoara timp de 5-8 minute
Se intinde aluatul si se pune in tava unsa. Deasupra punem compotul de mere. Pentru decor:
Spalam merele, scoatem cotorul si le taiem in 2 la mijloc.
Cu un curățător de legume se taie fasii subtiri continand coaja marului, cat mai lungi posibil. Invartim fasiile pe ele însele, oferindu-le forma unui trandafir.
Il punem pe aluat, cu coaja în sus. După ce am pus toti trandafirii, presaram peste ei un pic de zahăr.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 30 minute. Se serveste cu zahar pudra sau cu sos de caramel .
Poftă Bună !!!!!!