Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le...Citeste continuarea
Ciorba cu peste afumat
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCeapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o...Citeste continuarea
Vin de coacaze negre
Postat de: margo in BauturiSe aleg fructe bine coapte,se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Postat de: margo in DulciuriIntr-o cratita cu peretii inalti se caramelizeaza cele 4 ling de zahar.Cu zaharul caramelizat se tapeteaza peretii vasului.Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie.Se...Citeste continuarea
Ardei copti cu crema de branza Almette
Postat de: gabitsa in Aperitive / GarnituriArdei dupa ce s-au dezghetat. iam taiat in doua si iam asezat intr-o tava mai micuta peste care am intins folie de aluminiu .Crema almette am amestecat-o cu ceapa tocata marunt si am adaugat si...Citeste continuarea
Waffle cu Cartofi
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,...Citeste continuarea
Fettuccine cu rosii si carnati
Postat de: caroline in PasteCarnatii ii curatam de pielita ,punem carnea intr-o farfurie si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim carnea de carnati .Amestecam bine,presaram...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu crema de branza
Postat de: gabitsa in Aperitive / GarnituriArdei iam spalat , le-am scos cotorul cu ajutorul unui cutit mai mic , si iam curatit pe dinauntru.Dupa ce am terminat cu ardei , am amestecat toate ingredientele ( crema de branza , cutia de...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca Sumegi
Postat de: Moni_alex in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul. Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca...Citeste continuarea
Tarta cu ricotta, cacao si bezea
Postat de: daniastefania in PrajituriMixam bine 3 galbenusuri si 2 albusuri cu 120 gr zahar. Adaugam ricotta. Mixam la viteza mica. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de...Citeste continuarea
Bulz rapid
Postat de: krysty in Aperitive / GarnituriBulzul se prepara astfel: Intai preparam o mamaliguta : Punem apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul...Citeste continuarea
Tarta " mozaic"
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se cerne faina intr-un vas. Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia dizolvata in lapte. Se amesteca putin, apoi se adauga apa si...Citeste continuarea
Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor
Postat de: daniastefania in PorcSpalam bine pulpa de porc si o taiem felii potrivite( nu foarte subtiri sa nu iasa uscate). Mie mi-au iesit 10 felii. Le condimentam bine pe ambele parti. Punem la incins o tigaie cu putin ulei....Citeste continuarea
Prajitura "Pacatul dulce"
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc si pui
Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carneSe spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...Citeste continuarea
Salată de vară cu avocado
Postat de: ela2015 in SalateSpălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl...Citeste continuarea
Cartofi la tigaie
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii...Citeste continuarea
Prajitura cu bezele si caramel
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat topim untul impreuna cu ciocolata si zaharul.Lasam putin sa se raceasca apoi adaugam pe rand ouale si amestecam bine. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam peste...Citeste continuarea
Tarta cu caise, cirese si rozmarin...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriSe decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina . Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara...Citeste continuarea
Salata de vinete cu legume coapte
Postat de: mihaelar63 in SalateMorcovii ,vinetele ,rosiile si ardeiul se spala bine si se sterg. Se pun la copt toate legumele : Vinete , ardei , rosii, morcov , ceapa si usturoi . Se coc la cuptor [ sau pe...Citeste continuarea
Gaufres cu Cartofi
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,...Citeste continuarea
Gem si sirop de capsuni
Postat de: Criss in Dulceata / GemFructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si crema de...
Postat de: Criss in PrajituriFaina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat...Citeste continuarea
Tocanita cu ficatei (sote) de pui
Postat de: gicuta69 in PuiCuratam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand...Citeste continuarea
Desert rulada din foi Lica
Postat de: Steffy in DulciuriCrema 1 Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana....Citeste continuarea
Prajitura cu caise
Postat de: raluca95 in DulciuriIncepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar. Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie si...
Postat de: margo in PrajituriMai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca,sa se poata taia.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.se adauga treptat uleiul si apa.Se...Citeste continuarea
Retese
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca cu o lingura ouale sarea,laptele,uleiul si jumate din faina.Se adauga si restul de faina si se...Citeste continuarea
Rulada de bezea cu capsuni
Postat de: margo in PrajituriAlbusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu branza...
Postat de: ctlina in SalatePregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla si branza...Citeste continuarea
Sote de morcovi cu mazare
Postat de: timea in Mancaruri de legumeCuratam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase. Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci caramelizate
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam legumele si le spalam. Ceapa rosie si cea alba se toaca marunt, ardeiul se taie fasii, apoi se calesc impreuna in putin ulei de masline. Adaugam ciupercile curatate si spalate,...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval si seminte la...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece. Tamponam cartofii cu servetele absorbante de bucatarie, apoi ii crestam (vezi foto). Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam...Citeste continuarea
Paste rapide cu sardine din conserva
Postat de: Valclaudia in PasteFierbem pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Spalam rosiile, le taiem bucatele si le punem la calit in tigaia in care am pus 1 lingura ulei de masline. Adaugam ceapa...Citeste continuarea
Tort
Postat de: caroline in TorturiBlatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca...Citeste continuarea
Cheesecake cu seminte de canepa si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem 4 linguri indulcitor Clio, un praf de sare si batem albusurile spuma. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste albusurile batute...Citeste continuarea
Aripioare de pui picante la cuptor...
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneAripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta. Le stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf...Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese si piersici
Postat de: cristeena20 in DulciuriIntai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade....Citeste continuarea
Chiftele cu cartofi noi gratinati
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe pun cele 4 oua la fiert . Se curata . Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua . Amestecati...Citeste continuarea
Nuggets din piept de pui-reteta video
Postat de: Irina in PuiPun nuggets-urile pre-gatite in ulei incins, pentru 3 minute. Cand sunt usor aurii le scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. In acelasi timp, intr-o alta tigaie, prajesc...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin . Scurgeti pestele pastrand zeama ....Citeste continuarea
Stripsuri din piept de pui-reteta...
Postat de: Irina in PuiStripsurile sunt pre-gatite si nu trebuie decat sa le scoti din cutie si sa le dai la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. In acest timp poti pregati bastonase de legume: morcovi, tije de...Citeste continuarea
Cordon Bleu-reteta video
Postat de: Irina in PuiBucatile de Cordon Bleu pre-gatite se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti, cam 6 minute. Se scot bucatile de Cordon Bleu pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de...Citeste continuarea
Tort de orez cu cocos si fructe
Postat de: privatelaura in TorturiIntr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam...Citeste continuarea
Ciocolata de casa, cu alune de...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si ciocolata
Postat de: privatelaura in TorturiMai intai pastram ingredientele la temperatura camerei, cam 1/2 ora, nu mai mult, intrucat acum este cald si nu vrem sa le alteram. Intr-un vas, topim ciocolata si untul. Amestecam pana la...Citeste continuarea
Supa chinezeasca vegetariana
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPrepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana....Citeste continuarea
Melcisori cu nuca
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte. Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem...Citeste continuarea
Tort bavarez de lamaie
Postat de: marcelalidia22 in TorturiPreparare bază tort de biscuiti : Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu...Citeste continuarea
Tarta cu crema de lamaie si portocale
Postat de: marcelalidia22 in DulciuriSe pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda de tava si se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle apoi se introduce in cuptorul incins la 200...Citeste continuarea