A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le...Citeste continuarea

Ciorba cu peste afumat

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o...Citeste continuarea

Vin de coacaze negre

Postat de: margo in Bauturi

   Se aleg fructe bine coapte,se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Postat de: margo in Dulciuri

 Intr-o cratita cu peretii inalti se caramelizeaza cele 4 ling de zahar.Cu zaharul caramelizat se tapeteaza peretii vasului.Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie.Se...Citeste continuarea

Ardei copti cu crema de branza Almette

Postat de: gabitsa in Aperitive / Garnituri

Ardei dupa ce s-au dezghetat. iam taiat in doua si iam asezat intr-o tava mai micuta peste care am intins folie de aluminiu .Crema almette am amestecat-o cu ceapa tocata marunt si am adaugat si...Citeste continuarea

Waffle cu Cartofi

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,...Citeste continuarea

Fettuccine cu rosii si carnati

Postat de: caroline in Paste

Carnatii ii curatam de pielita ,punem carnea intr-o farfurie si o maruntim cu ajutorul unei furculite.  Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim carnea de carnati .Amestecam bine,presaram...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu crema de branza

Postat de: gabitsa in Aperitive / Garnituri

Ardei iam spalat , le-am scos cotorul cu ajutorul unui cutit mai mic , si iam curatit pe dinauntru.Dupa ce am terminat cu ardei , am amestecat toate ingredientele ( crema de branza , cutia de...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca Sumegi

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul. Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca...Citeste continuarea

Tarta cu ricotta, cacao si bezea

Postat de: daniastefania in Prajituri

Mixam  bine 3 galbenusuri si 2 albusuri cu 120 gr zahar. Adaugam ricotta. Mixam la viteza mica. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de...Citeste continuarea

Bulz rapid

Postat de: krysty in Aperitive / Garnituri

Bulzul se prepara astfel: Intai preparam o mamaliguta : Punem apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul...Citeste continuarea

Tarta " mozaic"

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se cerne faina intr-un vas. Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia dizolvata in lapte. Se amesteca putin, apoi se adauga apa si...Citeste continuarea

Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor

Postat de: daniastefania in Porc

Spalam bine pulpa de porc si o taiem felii potrivite( nu foarte subtiri sa nu iasa uscate). Mie mi-au iesit 10 felii. Le condimentam bine pe ambele parti. Punem la incins o tigaie cu putin ulei....Citeste continuarea

Prajitura "Pacatul dulce"

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carne

Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...Citeste continuarea

Salată de vară cu avocado

Postat de: ela2015 in Salate

Spălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl...Citeste continuarea

Cartofi la tigaie

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii...Citeste continuarea

Prajitura cu bezele si caramel

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru blat topim untul impreuna cu ciocolata si zaharul.Lasam putin sa se raceasca apoi adaugam pe rand ouale si amestecam bine. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam peste...Citeste continuarea

Tarta cu caise, cirese si rozmarin...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina . Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara...Citeste continuarea

Salata de vinete cu legume coapte

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Morcovii ,vinetele ,rosiile si ardeiul se spala bine si se sterg. Se pun la copt toate legumele : Vinete , ardei , rosii, morcov , ceapa si usturoi . Se coc la cuptor [ sau pe...Citeste continuarea

Gaufres cu Cartofi

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,...Citeste continuarea

Gem si sirop de capsuni

Postat de: Criss in Dulceata / Gem

Fructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o...Citeste continuarea

Tarta cu fructe si crema de...

Postat de: Criss in Prajituri

Faina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat...Citeste continuarea

Tocanita cu ficatei (sote) de pui

Postat de: gicuta69 in Pui

  Curatam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand...Citeste continuarea

Desert rulada din foi Lica

Postat de: Steffy in Dulciuri

Crema 1 Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana....Citeste continuarea

Prajitura cu caise

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar. Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si...

Postat de: margo in Prajituri

 Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca,sa se poata taia.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.se adauga treptat uleiul si apa.Se...Citeste continuarea

Retese

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

                   Intr-un bol  se amesteca cu o lingura ouale sarea,laptele,uleiul si jumate din faina.Se adauga si restul de faina si se...Citeste continuarea

Rulada de bezea cu capsuni

Postat de: margo in Prajituri

Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu branza...

Postat de: ctlina in Salate

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.   La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.    Taiati sfecla si branza...Citeste continuarea

Sote de morcovi cu mazare

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase. Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci caramelizate

Postat de: Valclaudia in Pui

Curatam legumele si le spalam. Ceapa rosie si cea alba se toaca marunt, ardeiul se taie fasii, apoi se calesc impreuna in putin ulei de masline. Adaugam ciupercile curatate si spalate,...Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval si seminte la...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece. Tamponam cartofii cu servetele absorbante de bucatarie, apoi ii crestam (vezi foto). Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam...Citeste continuarea

Paste rapide cu sardine din conserva

Postat de: Valclaudia in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Spalam rosiile, le taiem bucatele si le punem la calit in tigaia in care am pus 1 lingura ulei de masline. Adaugam ceapa...Citeste continuarea

Tort

Postat de: caroline in Torturi

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca...Citeste continuarea

Cheesecake cu seminte de canepa si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem 4 linguri indulcitor Clio, un praf de sare si batem albusurile spuma. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste albusurile batute...Citeste continuarea

Aripioare de pui picante la cuptor...

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Aripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta. Le  stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf...Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese si piersici

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade....Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi noi gratinati

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Se pun cele 4 oua la fiert . Se curata . Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua . Amestecati...Citeste continuarea

Nuggets din piept de pui-reteta video

Postat de: Irina in Pui

Pun nuggets-urile pre-gatite in ulei incins, pentru 3 minute. Cand sunt usor aurii le scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. In acelasi timp, intr-o alta tigaie, prajesc...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .  Scurgeti pestele pastrand zeama ....Citeste continuarea

Stripsuri din piept de pui-reteta...

Postat de: Irina in Pui

Stripsurile sunt pre-gatite si nu trebuie decat sa le scoti din cutie si sa le dai la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. In acest timp poti pregati bastonase de legume: morcovi, tije de...Citeste continuarea

Cordon Bleu-reteta video

Postat de: Irina in Pui

Bucatile de Cordon Bleu pre-gatite se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti, cam 6 minute. Se scot bucatile de Cordon Bleu pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de...Citeste continuarea

Tort de orez cu cocos si fructe

Postat de: privatelaura in Torturi

Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam...Citeste continuarea

Ciocolata de casa, cu alune de...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam...Citeste continuarea

Tort cu capsuni si ciocolata

Postat de: privatelaura in Torturi

Mai intai pastram ingredientele la temperatura camerei, cam 1/2 ora, nu mai mult, intrucat acum este cald si nu vrem sa le alteram. Intr-un vas, topim ciocolata si untul. Amestecam pana la...Citeste continuarea

Supa chinezeasca vegetariana

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana....Citeste continuarea

Melcisori cu nuca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte.  Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem...Citeste continuarea

Tort bavarez de lamaie

Postat de: marcelalidia22 in Torturi

Preparare bază tort de biscuiti : Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul  în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu...Citeste continuarea

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Postat de: marcelalidia22 in Dulciuri

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda de tava si se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle apoi se introduce in cuptorul incins la 200...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]