Prajitura cu nuca si cafea este un desert aromat, pe care il poti pregati in zilele de weekend sau ori de cate ori vrei sa-ti impresionezi invitatii.
Pregateste mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa totul la 180 de grade, circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste creme de cafea. Amesteca untul cu zaharul pudra, adauga ness-ul si galbenusul, iar la final, adauga nuca.
Pregateste glazura. Topeste ciocolata si frisca la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina.
Intinde aceasta crema peste blatul racit si acopera totul cu glazura de ciocolata.Pofta buna.
1
Dupa preferinta, poti decora aceasta prajitura cu miez de nuca, fulgi de ciocolata.
2
Poti pregati aceasta prajitura intr-o forma rotunda, sub forma de tort.
3
Crema se poate dubla daca dublam cantitatile.